Kremasta testenina s karfiolom svaki put će da dobije aplauz kad je napravite
Zvezda ovog jela je karfiol, koje ljudi najčešće ili vole ili ne podnose. Ovog puta u kombinaciji s testeninom daće izvanredan ručak.

Kremasta testenina sa karfiolom
Sastojci:
500 g špageta
2 kašike maslinovog ulja
1 karfiol
2 komorača
1 crni luk
150 ml kreme za kuvanje
2 kašike rendanog parmezana
Priprema:
Prokuvajte vodu u velikom loncu. Kada provri, dodati karfiol isečen na manje komade. Kuvajte dok ne omekša. Za to vreme očistite komorač i isecite ga na tanke kriške. Dinstajte ga na kašičici maslinovog ulja sa seckanim lukom dok ne omekša. Zatim ih gurnite uz ivicu tiganja i prelijte preostalom kašikom ulja i dodajte kuvani karfiol. Dobro promešajte i sipajte pavlaku za kuvanje. Smanjite vatru, pa skuvajte testeninu u vodi u kojoj se kuvao karfiol, prema uputstvu na pakovanju. Oceditiei umešajte u sos da se prožme sa svim sastojcima. Po želji pospite rendanim parmezanom i ukrasite listićima bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)