Kremasta testenina s karfiolom svaki put će da dobije aplauz kad je napravite
Zvezda ovog jela je karfiol, koje ljudi najčešće ili vole ili ne podnose. Ovog puta u kombinaciji s testeninom daće izvanredan ručak.
Kremasta testenina sa karfiolom
Sastojci:
500 g špageta
2 kašike maslinovog ulja
1 karfiol
2 komorača
1 crni luk
150 ml kreme za kuvanje
2 kašike rendanog parmezana
Priprema:
Prokuvajte vodu u velikom loncu. Kada provri, dodati karfiol isečen na manje komade. Kuvajte dok ne omekša. Za to vreme očistite komorač i isecite ga na tanke kriške. Dinstajte ga na kašičici maslinovog ulja sa seckanim lukom dok ne omekša. Zatim ih gurnite uz ivicu tiganja i prelijte preostalom kašikom ulja i dodajte kuvani karfiol. Dobro promešajte i sipajte pavlaku za kuvanje. Smanjite vatru, pa skuvajte testeninu u vodi u kojoj se kuvao karfiol, prema uputstvu na pakovanju. Oceditiei umešajte u sos da se prožme sa svim sastojcima. Po želji pospite rendanim parmezanom i ukrasite listićima bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)