Kremasta testenina s karfiolom svaki put će da dobije aplauz kad je napravite
Zvezda ovog jela je karfiol, koje ljudi najčešće ili vole ili ne podnose. Ovog puta u kombinaciji s testeninom daće izvanredan ručak.
Kremasta testenina sa karfiolom
Sastojci:
500 g špageta
2 kašike maslinovog ulja
1 karfiol
2 komorača
1 crni luk
150 ml kreme za kuvanje
2 kašike rendanog parmezana
Priprema:
Prokuvajte vodu u velikom loncu. Kada provri, dodati karfiol isečen na manje komade. Kuvajte dok ne omekša. Za to vreme očistite komorač i isecite ga na tanke kriške. Dinstajte ga na kašičici maslinovog ulja sa seckanim lukom dok ne omekša. Zatim ih gurnite uz ivicu tiganja i prelijte preostalom kašikom ulja i dodajte kuvani karfiol. Dobro promešajte i sipajte pavlaku za kuvanje. Smanjite vatru, pa skuvajte testeninu u vodi u kojoj se kuvao karfiol, prema uputstvu na pakovanju. Oceditiei umešajte u sos da se prožme sa svim sastojcima. Po želji pospite rendanim parmezanom i ukrasite listićima bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)