Ručak za 30 minuta: Zapečeni njoki s mocarelom i spanaćem osvajaju okusom, a gotovi su u tren
Aromatičan, jednostavan sos sa spanaćem i paradajzom, uz dodatak meda i mocarele, daje ovom jelu fantastičan ukus.
Zapečeni njoki s mocarelom i spanaćem
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
3 čena belog luka, oljušten i izgnječen
1 veći crni luk, oljušten i sitno isečen
700 ml pasiranog paradajza
1 kašičica meda
80 g bebi spanaća
800 g svežih njoki
300 g mocarele
so, biber
Priprema:
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Zagrejati maslinovo ulje u velikom tiganju koji može da ide uu rernu. Ubacite beli i crni luk, dinstajte ih 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte paradajz, med, spanać, so i biber i njoke. Dinstajte oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine i spanać ne počne da vene. Zatim dodajte mocarelu isečenu na komade. Pripremljeno jelo stavite u rernu oko 15 minuta, dok mocarela ne poprimi zlatno braon boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)