Njoki iz rerne: Jednostavno jelo oplemenjeno neodoljivim i istančanim aromama bosiljka i belog luka
Ovo jelo se priprema brzo i lako, a ukus će učiniti da se osećate kao da sedite u najotmenijem restoranu
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 400 g pelata
- 500 g njoka
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 mocarela (125 g)
Priprema:
Skuvajte njoke prema uputstvu s pakovanja. Na malo zagrejanog ulja prodinstajte iseckan crni luk dok omekša, dodajte iseckan beli luk i dinstajte jedan minut. Sipajte pelat, izgnječite viljuškom i kuvajte desetak minuta uz povremeno mešanje. Dodajte njoke. Posolite, pobiberite po ukusu, dodajte bosiljak i sipajte u tepsiju. Izravnajte, odozgo rasporedite komade mocarele. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta, odnosno dok se sir ne istopi.
PRIJATNO!
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)