Preukusni svinjski file smo držali u posebnoj marinadi sa začinima od koje je postao mek kao puter
Tajna pripreme ovog posebnog svinjskog filea je u posebnoj marinadi i naročitom načinu pečenja.
File u aromatičnoj marinadi
Sastojci:
1 svinjski file
4 čena belog luka
2 kašičice sušenog ruzmarina
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
100 g putera
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Kalup za pečenje premazati puterom. U činiji pomešajte sitno iseckan ili istisnut beli luk, ruzmarin, so i biber. Smesu utrljajte u svinjski filei ostavite da odstoji najmanje pola sata. Puter isecite na tanke kriške. Kada meso prebacite u posudu za pečenje, poređajte kriške putera celom dužinom filea. Pecite pola sata na jednoj strani, okrenite, dodajte još putera i pecite još 15 minuta na drugoj strani. Pustite da meso odstoji desetak minuta pre serviranja. Sokove koji su ostali od pečenja prebacite u tepsiju i kuvajte na niskoj temperaturi dok se ne zgusnu. Poslužite mekani filei ukusan sos s pire krompirom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)