Preukusni svinjski file smo držali u posebnoj marinadi sa začinima od koje je postao mek kao puter

alo,rs

11:30

Sezonski recepti 0

Tajna pripreme ovog posebnog svinjskog filea je u posebnoj marinadi i naročitom načinu pečenja.

Preukusni svinjski file smo držali u posebnoj marinadi sa začinima od koje je postao mek kao puter
Shutterstock

 

File u aromatičnoj marinadi

Sastojci:

1 svinjski file

4 čena belog luka

2 kašičice sušenog ruzmarina

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

100 g putera

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Kalup za pečenje premazati puterom. U činiji pomešajte sitno iseckan ili istisnut beli luk, ruzmarin, so i biber. Smesu utrljajte u svinjski filei ostavite da odstoji najmanje pola sata. Puter isecite na tanke kriške. Kada meso prebacite u posudu za pečenje, poređajte kriške putera celom dužinom filea. Pecite pola sata na jednoj strani, okrenite, dodajte još putera i pecite još 15 minuta na drugoj strani. Pustite da meso odstoji desetak minuta pre serviranja. Sokove koji su ostali od pečenja prebacite u tepsiju i kuvajte na niskoj temperaturi dok se ne zgusnu. Poslužite mekani filei ukusan sos s pire krompirom.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading