Preukusni svinjski file smo držali u posebnoj marinadi sa začinima od koje je postao mek kao puter
Tajna pripreme ovog posebnog svinjskog filea je u posebnoj marinadi i naročitom načinu pečenja.
File u aromatičnoj marinadi
Sastojci:
1 svinjski file
4 čena belog luka
2 kašičice sušenog ruzmarina
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
100 g putera
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Kalup za pečenje premazati puterom. U činiji pomešajte sitno iseckan ili istisnut beli luk, ruzmarin, so i biber. Smesu utrljajte u svinjski filei ostavite da odstoji najmanje pola sata. Puter isecite na tanke kriške. Kada meso prebacite u posudu za pečenje, poređajte kriške putera celom dužinom filea. Pecite pola sata na jednoj strani, okrenite, dodajte još putera i pecite još 15 minuta na drugoj strani. Pustite da meso odstoji desetak minuta pre serviranja. Sokove koji su ostali od pečenja prebacite u tepsiju i kuvajte na niskoj temperaturi dok se ne zgusnu. Poslužite mekani filei ukusan sos s pire krompirom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)