Za samo 10 minuta pripremite neprevaziđeno slastan PRILOG OD GRAŠKA SA SLANINICOM
Grašak sa slaninom odličan je proljetni prilog, ali poslužit će i kao brzi ručak.
![Za samo 10 minuta pripremite neprevaziđeno slastan PRILOG OD GRAŠKA SA SLANINICOM](/data/images/2023-04-27/53061_shutterstock-459375775_f.jpg?timestamp=1682546400)
Grašak sa slaninom
Sastojci:
300 g svežeg mladog graška
4 debele kriške slanine
1 limun
1/2 manje ljubičasti luk
čili pahuljice
so, biber
Priprema:
Zapržite slaninu u tiganju i prebacite je u poseban tanjir. U tiganju na masnoći od slanine propržite seckani crni luk, dodajte grašak i mešajte pet minuta na srednjoj vatri. Ako nema dovoljno masti, dodajte kocku putera. Dodajte limunovu koricu, posolite, pobiberite i začinite čilijem. Dobro promešati, dodati komadiće slanine i skloniti sa vatre kada grašak omekša. Pre serviranja prelijte limunovim sokom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)