NAPRAVITE IH SAMI Domaći ćevapi na ražnjiću oduševiće goste
Napravite sami smesu za ćevape, tako će biti baš po vašem ukusu.
Sastojci:
Za ćevape:
500 g mlevenog mesa
150 ml kisele vode
3 kašike prezli
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica mešavine suvih biljnih začina
Priprema:
Meso sjedinite sa vodom i prezlama, dodajte začine i mesite oko 15 minuta. Po potrebi dodajte još začina. Ostavite u frižideru bar jedan sat. Oblikujte deblje ćevape, pa kroz sredinu provucite štapić za ražnjiće. Rukom koju ste namazali uljen rastanjite ćevap duž štapića. Pržite na roštilju okrećući da se ispeku sa svih strana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)