Večeras putujemo na Jadransko more uz ove ukusne LIGNJE S PIRINČEM I ZAČINIMA

alo.rs

20:30

Sezonski recepti 0

Kremasti rižoto je uvek sjajna ideja, a još kada mu dodate lignje i začine, ručak će s tanjira nestati u trenu.

Večeras putujemo na Jadransko more uz ove ukusne LIGNJE S PIRINČEM I ZAČINIMA
Shutterstock

 

Pirinač s lignjama i začinima

Sastojci:

200 g lignji isečenih na kolutove

1 crveni luk

2 čena belog luka

1 čaša belog vina

300 g okruglog pirinča

ruzmarin

seckani peršun

30 g putera

maslinovo ulje

1 l vode ili bujona

so i biber po ukusu

Priprema:

U većem loncu propržite luk i beli luk na ulju. Prženom luku dodajte narezane lignje, posolite i pobiberitei ostavite da se kuva 10 minuta. Dodajte vino i kuvajte još 10 minuta. Dodajte pirinač i šoljicu ujona, promešajte i po potrebi dodajte još bujonakada ga pirinač upije. Kada je pirinač potpuno skuvan, ostavite ga da odstoji poklopljen 5 minuta, umešajte puter i ruzmarin. Prilikom serviranja posuti sveže seckanim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading