Večeras putujemo na Jadransko more uz ove ukusne LIGNJE S PIRINČEM I ZAČINIMA
Kremasti rižoto je uvek sjajna ideja, a još kada mu dodate lignje i začine, ručak će s tanjira nestati u trenu.
Pirinač s lignjama i začinima
Sastojci:
200 g lignji isečenih na kolutove
1 crveni luk
2 čena belog luka
1 čaša belog vina
300 g okruglog pirinča
ruzmarin
seckani peršun
30 g putera
maslinovo ulje
1 l vode ili bujona
so i biber po ukusu
Priprema:
U većem loncu propržite luk i beli luk na ulju. Prženom luku dodajte narezane lignje, posolite i pobiberitei ostavite da se kuva 10 minuta. Dodajte vino i kuvajte još 10 minuta. Dodajte pirinač i šoljicu ujona, promešajte i po potrebi dodajte još bujonakada ga pirinač upije. Kada je pirinač potpuno skuvan, ostavite ga da odstoji poklopljen 5 minuta, umešajte puter i ruzmarin. Prilikom serviranja posuti sveže seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
Komentari (0)