Večeras putujemo na Jadransko more uz ove ukusne LIGNJE S PIRINČEM I ZAČINIMA
Kremasti rižoto je uvek sjajna ideja, a još kada mu dodate lignje i začine, ručak će s tanjira nestati u trenu.
Pirinač s lignjama i začinima
Sastojci:
200 g lignji isečenih na kolutove
1 crveni luk
2 čena belog luka
1 čaša belog vina
300 g okruglog pirinča
ruzmarin
seckani peršun
30 g putera
maslinovo ulje
1 l vode ili bujona
so i biber po ukusu
Priprema:
U većem loncu propržite luk i beli luk na ulju. Prženom luku dodajte narezane lignje, posolite i pobiberitei ostavite da se kuva 10 minuta. Dodajte vino i kuvajte još 10 minuta. Dodajte pirinač i šoljicu ujona, promešajte i po potrebi dodajte još bujonakada ga pirinač upije. Kada je pirinač potpuno skuvan, ostavite ga da odstoji poklopljen 5 minuta, umešajte puter i ruzmarin. Prilikom serviranja posuti sveže seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)