SLAVSKO PREDJELO Slane kuglice od smokija su savršeni zalogaji za meze
Najbolje je da ih napravite dan ranije i ostavite da odstoje u frižideru preko noći.
Sastojci:
150 g samlevenog smokija
100 g mlevenog neslanog kikirikija
100 g margarina
150 g krem sira
50 g susama
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Pomešajte smoki i kikiriki. Sipajte istopljeni margarin i izmešajte. Dodajte krem sir i izmešajte u kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u prepečeni susam, a deo u peršun. Pre toga susam stavite u suvi tiganj i na tihoj vatri malo propržite. Poređajte na tacnu i stavite u frižider.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)