SLAVSKO PREDJELO Slane kuglice od smokija su savršeni zalogaji za meze
Najbolje je da ih napravite dan ranije i ostavite da odstoje u frižideru preko noći.
Sastojci:
150 g samlevenog smokija
100 g mlevenog neslanog kikirikija
100 g margarina
150 g krem sira
50 g susama
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Pomešajte smoki i kikiriki. Sipajte istopljeni margarin i izmešajte. Dodajte krem sir i izmešajte u kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u prepečeni susam, a deo u peršun. Pre toga susam stavite u suvi tiganj i na tihoj vatri malo propržite. Poređajte na tacnu i stavite u frižider.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA Mirisna poslastica kao stvorena za kišne, jesenje dane
Neodoljiva i sočna, poći će vam voda na usta.
Komentari (0)