OMILJENI PRILOG Probajte irski pire krompir sa rendanim kupusom
Pire krompir poslužite kao prilog uz meso.
Sastojci:
700 g krompira
200 g svežeg kupusa isečenog na rezance
1 kašika putera
100 ml mleka
2 struka mladog luka
Biber, so
Priprema: Krompir oljuštiti, iseći na četvrtine i skuvati u posoljenoj vodi. Ocediti i izgnječiti u pire. Dodati puter i kupus, izmešati i kuvati na pari često mešajući oko 15 minuta. U međuvremenu zagrejati mleko, dodati iseckan luk, kratko prokuvati, posoliti i pobiberiti. Mleko i luk polako uz mešanje dodati u smesu od krompira i kupusa. Lagano mešati na pari dok se ne dobije glatka smesa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)