OMILJENI PRILOG Probajte irski pire krompir sa rendanim kupusom
Pire krompir poslužite kao prilog uz meso.
Sastojci:
700 g krompira
200 g svežeg kupusa isečenog na rezance
1 kašika putera
100 ml mleka
2 struka mladog luka
Biber, so
Priprema: Krompir oljuštiti, iseći na četvrtine i skuvati u posoljenoj vodi. Ocediti i izgnječiti u pire. Dodati puter i kupus, izmešati i kuvati na pari često mešajući oko 15 minuta. U međuvremenu zagrejati mleko, dodati iseckan luk, kratko prokuvati, posoliti i pobiberiti. Mleko i luk polako uz mešanje dodati u smesu od krompira i kupusa. Lagano mešati na pari dok se ne dobije glatka smesa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)