RUČAK IZ RERNE Kiseli kupus sa mlevenim mesom je pravi izbor za porodični ručak

Trpeza/ V.V.

09:30

Sezonski recepti 0

Jelo od dve omiljene namirnice koje se lako pravi, a lepo zasiti.

RUČAK IZ RERNE Kiseli kupus sa mlevenim mesom je pravi izbor za porodični ručak
Shutterstock

Sastojci:

1 kg kiselog kupusa

400 g svinjskog mlevenog mesa

200 g pirinča

1 crni luk

3 jaja

1 čaša (180 ml) kisele pavlake

Biber, so

Priprema:

Skuvajte pirinač. Kiseli kupus iseckajte i prodinstajte na ulju da omekša. Posebno prodinstajte iseckan crni luk, dodajte meso, biber i so po ukusu, pa dinstajte dok ne promeni boju i pomešajte sa skuvanim pirinčem. U podmazanu tepsiju stavite na dno trećinu kupusa, preko rasporedite polovinu mešavine od mesa, opet red kupusa, meso i odozgo završite kupusom. Pomešajte umućena jaja sa pavlakom I prelijte musaku. Pecite u rerni oko oko pola sata.

Komentari (0)

Loading