RUČAK IZ RERNE Kiseli kupus sa mlevenim mesom je pravi izbor za porodični ručak
Jelo od dve omiljene namirnice koje se lako pravi, a lepo zasiti.
Sastojci:
1 kg kiselog kupusa
400 g svinjskog mlevenog mesa
200 g pirinča
1 crni luk
3 jaja
1 čaša (180 ml) kisele pavlake
Biber, so
Priprema:
Skuvajte pirinač. Kiseli kupus iseckajte i prodinstajte na ulju da omekša. Posebno prodinstajte iseckan crni luk, dodajte meso, biber i so po ukusu, pa dinstajte dok ne promeni boju i pomešajte sa skuvanim pirinčem. U podmazanu tepsiju stavite na dno trećinu kupusa, preko rasporedite polovinu mešavine od mesa, opet red kupusa, meso i odozgo završite kupusom. Pomešajte umućena jaja sa pavlakom I prelijte musaku. Pecite u rerni oko oko pola sata.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)