Topli sendvič s tunjevinom za kasni ručak - em jeftino, em se brzo pravi
Ko kaže da sendvič ne možete da se jede za ručak? Ova bogata kombinacija s tunjevinom iz konzerve dokazuje upravo suprotno.
Topli sendvič s tunjevinom i paradajzom
Sastojci:
8 kriški hleba
350 g tunjevine iz konzerve
1 mladi crni luk
1 limun
2 kašičice limunovog soka
1 kašičica senfa
60 g majoneza
1 paradajz
100 g rendanog kačkavalja
2 kašike putera
so, biber
Priprema:
Koricu limuna narendajte a sok iscedite. Tanko iseckajte paradajz i mladi luk. Oceđenu tunjevinu pomešajte sa mladim lukom, limunovim sokom i koricom, senfom i majonezom, pa dobro začinite solju i biberom. Na četiri kriške hleba prvo stavite tanko isečen paradajz, pokrijte ih sirom, pa dodajte nekoliko kašika mešavine tunjevine. Preklopite drugom kriškom. Zagrejte tiganj. Gornju stranu sendviča namažite omekšalim puterom i stavite ga na tepsiju tom stranom nadole. Dok čekate da dno poprimi lepu zlatnu boju, premažite gornji deo svakog sendviča preostalim puterom. Okrenite i pecite još 3 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)