Topli sendvič s tunjevinom za kasni ručak - em jeftino, em se brzo pravi

alo.rs

16:30

Sezonski recepti 0

Ko kaže da sendvič ne možete da se jede za ručak? Ova bogata kombinacija s tunjevinom iz konzerve dokazuje upravo suprotno.

sendvič
Shutterstock

 

Topli sendvič s tunjevinom i paradajzom

Sastojci:

8 kriški hleba

350 g tunjevine iz konzerve

1 mladi crni luk

1 limun

2 kašičice limunovog soka

1 kašičica senfa

60 g majoneza

1 paradajz

100 g rendanog kačkavalja

2 kašike putera

so, biber

Priprema:

Koricu limuna narendajte a sok iscedite. Tanko iseckajte paradajz i mladi luk. Oceđenu tunjevinu pomešajte sa mladim lukom, limunovim sokom i koricom, senfom i majonezom, pa dobro začinite solju i biberom. Na četiri kriške hleba prvo stavite tanko isečen paradajz, pokrijte ih sirom, pa dodajte nekoliko kašika mešavine tunjevine. Preklopite drugom kriškom. Zagrejte tiganj. Gornju stranu sendviča namažite omekšalim puterom i stavite ga na tepsiju tom stranom nadole. Dok čekate da dno poprimi lepu zlatnu boju, premažite gornji deo svakog sendviča preostalim puterom. Okrenite i pecite još 3 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading