Topli sendvič s tunjevinom za kasni ručak - em jeftino, em se brzo pravi
Ko kaže da sendvič ne možete da se jede za ručak? Ova bogata kombinacija s tunjevinom iz konzerve dokazuje upravo suprotno.
Topli sendvič s tunjevinom i paradajzom
Sastojci:
8 kriški hleba
350 g tunjevine iz konzerve
1 mladi crni luk
1 limun
2 kašičice limunovog soka
1 kašičica senfa
60 g majoneza
1 paradajz
100 g rendanog kačkavalja
2 kašike putera
so, biber
Priprema:
Koricu limuna narendajte a sok iscedite. Tanko iseckajte paradajz i mladi luk. Oceđenu tunjevinu pomešajte sa mladim lukom, limunovim sokom i koricom, senfom i majonezom, pa dobro začinite solju i biberom. Na četiri kriške hleba prvo stavite tanko isečen paradajz, pokrijte ih sirom, pa dodajte nekoliko kašika mešavine tunjevine. Preklopite drugom kriškom. Zagrejte tiganj. Gornju stranu sendviča namažite omekšalim puterom i stavite ga na tepsiju tom stranom nadole. Dok čekate da dno poprimi lepu zlatnu boju, premažite gornji deo svakog sendviča preostalim puterom. Okrenite i pecite još 3 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)