OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
Pita 3 u 1
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
400 g šampinjona
2-3 praziluka
2 glavice crnog luka
200g spanaća
150 g pirinča
so, biber
ulje, kisela voda
Priprema:
Skuvati pirinač i ocediti. Na ulju propržiti sitno iseckani crni luk, dodati šampinjone iseckane na tanke
listiće i sve zajedno dinstati dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Praziluk iseckati na sitne kockice
i propržiti na ulju u posebnom tiganju. Spanać oprati i iseći na rezance. Skuvani pirinač podeliti na tri dela. U
jedan deo dodati izdinstane šampinjone i luk, u drugi izdinstani praziluk, a u treći spanać. Sve lepo izmešati i
sjediniti. Četvrtasti pleh za pečenje podmazati sa malo ulja. Slagati četiri kore jednu preko druge, a svaku poprskati sa kašikom ulja i kisele vode. Na četvrtu koru rasporediti nadev od praziluka i pirinča, a zatim istim
postupkom ponoviti ređanje sa još četiri kore, pa staviti nadev od šampinjona i pirinča. Na kraju rasporediti
još četiri kore i staviti fil od spanaća. Prekriti sa dve-tri kore odozgo, poprskati sa malo ulja i peći u zagrejanoj
rerni na 200 stepeni nekih 45 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni
Retko ko joj može odoleti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)