OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
Pita 3 u 1
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
400 g šampinjona
2-3 praziluka
2 glavice crnog luka
200g spanaća
150 g pirinča
so, biber
ulje, kisela voda
Priprema:
Skuvati pirinač i ocediti. Na ulju propržiti sitno iseckani crni luk, dodati šampinjone iseckane na tanke
listiće i sve zajedno dinstati dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Praziluk iseckati na sitne kockice
i propržiti na ulju u posebnom tiganju. Spanać oprati i iseći na rezance. Skuvani pirinač podeliti na tri dela. U
jedan deo dodati izdinstane šampinjone i luk, u drugi izdinstani praziluk, a u treći spanać. Sve lepo izmešati i
sjediniti. Četvrtasti pleh za pečenje podmazati sa malo ulja. Slagati četiri kore jednu preko druge, a svaku poprskati sa kašikom ulja i kisele vode. Na četvrtu koru rasporediti nadev od praziluka i pirinča, a zatim istim
postupkom ponoviti ređanje sa još četiri kore, pa staviti nadev od šampinjona i pirinča. Na kraju rasporediti
još četiri kore i staviti fil od spanaća. Prekriti sa dve-tri kore odozgo, poprskati sa malo ulja i peći u zagrejanoj
rerni na 200 stepeni nekih 45 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni
Retko ko joj može odoleti.
JEDNOSTAVNI RECEPT ZA JAGNJETINU SA GRAŠKOM ZA USKRŠNJU TRPEZU Ovako to pravi čuveni svetski kuvar
Jednostavan recept za savršeno sočno i aromatično jelo, podelio je čuveni kuvar Đenaro Kontaldo.
KAKO SE NAJBOLJE ČISTI APARAT ZA BAKIN KOLAČ Ovo nikako nemojte da radite
Svi vole da jedu bakin kolač, ali problem nastaje kada treba da se čisti. Nekada je dovoljno samo da ga prebrišete ali nikako nemojte to da radite dok je vruć, već sačekajte da se potpuno ohladi.
BRZI KOLAČ Sa mlevenim keksom, nit se kuva, nit se peče, a uspeće i početnicima
Ako volite keks, ovaj kolač ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
GREŠKE KOD PRIPREME KROMPIR SALATE Mnogo utiču na ukus a potkradu se i iskusnim domaćicama
Za dobru krompir salatu neophodno je da krompir bude skuvan kako treba, zato proverite da li pravite neku od narednih grešaka. Ako se raspada i liči na pire, krompir salata neće valjati.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predlog za Uskršnju trpezu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Pravi se lako, a nestaće za stola odmah.
Komentari (0)