OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
Pita 3 u 1
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
400 g šampinjona
2-3 praziluka
2 glavice crnog luka
200g spanaća
150 g pirinča
so, biber
ulje, kisela voda
Priprema:
Skuvati pirinač i ocediti. Na ulju propržiti sitno iseckani crni luk, dodati šampinjone iseckane na tanke
listiće i sve zajedno dinstati dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Praziluk iseckati na sitne kockice
i propržiti na ulju u posebnom tiganju. Spanać oprati i iseći na rezance. Skuvani pirinač podeliti na tri dela. U
jedan deo dodati izdinstane šampinjone i luk, u drugi izdinstani praziluk, a u treći spanać. Sve lepo izmešati i
sjediniti. Četvrtasti pleh za pečenje podmazati sa malo ulja. Slagati četiri kore jednu preko druge, a svaku poprskati sa kašikom ulja i kisele vode. Na četvrtu koru rasporediti nadev od praziluka i pirinča, a zatim istim
postupkom ponoviti ređanje sa još četiri kore, pa staviti nadev od šampinjona i pirinča. Na kraju rasporediti
još četiri kore i staviti fil od spanaća. Prekriti sa dve-tri kore odozgo, poprskati sa malo ulja i peći u zagrejanoj
rerni na 200 stepeni nekih 45 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni
Retko ko joj može odoleti.
LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
Komentari (0)