Palenta s filetom ribe u paradajz sosu sjajna ideja za brzinski ručak
Kad skuvate palentu, odozgo narednajte odozgo kačkavalj koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.
Riba s palentom i maslinkama
Sastojci:
700 g fileta oslića (iil druge ribe bez kostiju)
1 limun
3 čena belog luka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml belog vina
500 g pasiranog paradajza
1 kašika biozačina
300 g kukuruznog brašna za palentu
1 kašičica soli
4 kašike maslinovog ulja
1,2 l vode
Priprema:
Filete oslića isecite na manje komade, pospite biozačinom i pokapajte limunov sok. Meso propržite s obe strane, izvaditi, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli i crni luk te crne masline. Ulijte vino, pustite da ispari pa dodajte u pasirani paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, po potrebi dolijte vode. Kukuruzno brašno sipajte u kipuću posoljenu vodu, zagrejte uz mešanje, a kada provri, kuvajte još 10 minuta. Na kraju umešajte maslinovo ulje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)