Palenta s filetom ribe u paradajz sosu sjajna ideja za brzinski ručak

alo.rs

09:00

Sezonski recepti 0

Kad skuvate palentu, odozgo narednajte odozgo kačkavalj koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.

Palenta s filetom ribe u paradajz sosu sjajna ideja za brzinski ručak
Shutterstock

 

Riba s palentom i maslinkama

Sastojci:

700 g fileta oslića (iil druge ribe bez kostiju)

1 limun

3 čena belog luka

150 g mladog luka

50 g crnih maslina

150 ml belog vina

500 g pasiranog paradajza

1 kašika biozačina

300 g kukuruznog brašna za palentu

1 kašičica soli

4 kašike maslinovog ulja

1,2 l vode

Priprema:

Filete oslića isecite na manje komade, pospite biozačinom i pokapajte limunov sok. Meso propržite s obe strane, izvaditi, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli i crni luk te crne masline. Ulijte vino, pustite da ispari pa dodajte u pasirani paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, po potrebi dolijte vode. Kukuruzno brašno sipajte u kipuću posoljenu vodu, zagrejte uz mešanje, a kada provri, kuvajte još 10 minuta. Na kraju umešajte maslinovo ulje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading