Palenta s filetom ribe u paradajz sosu sjajna ideja za brzinski ručak
Kad skuvate palentu, odozgo narednajte odozgo kačkavalj koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.
Riba s palentom i maslinkama
Sastojci:
700 g fileta oslića (iil druge ribe bez kostiju)
1 limun
3 čena belog luka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml belog vina
500 g pasiranog paradajza
1 kašika biozačina
300 g kukuruznog brašna za palentu
1 kašičica soli
4 kašike maslinovog ulja
1,2 l vode
Priprema:
Filete oslića isecite na manje komade, pospite biozačinom i pokapajte limunov sok. Meso propržite s obe strane, izvaditi, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli i crni luk te crne masline. Ulijte vino, pustite da ispari pa dodajte u pasirani paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, po potrebi dolijte vode. Kukuruzno brašno sipajte u kipuću posoljenu vodu, zagrejte uz mešanje, a kada provri, kuvajte još 10 minuta. Na kraju umešajte maslinovo ulje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)