Pileći file u rerni sa tri vrste sira toliko je famozno da će u srce da vas dira

alo.rs

20:00

Sezonski recepti 0

Panirana piletina u parmezanu, a nakon toga još zapečena sa pršutom i tri vrste sira ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Pileći file u rerni sa tri vrste sira toliko je famozno da će u srce da vas dira
Shutterstock

 

Piletina s tri vrste sira

Sastojci:

• 400 g pilećih fileta

• 200 g prezli

• 100 g brašna

• 40 g rendanog parmezana

• 100 g punomasnog sira

• 125 g mocarele

• 4 lista pršute

• 1 dl pasiranog paradajza

• 2 jaja

• Ulje

• Beli luk u prahu

• Origano

• So, biber

Priprema:

Pileći file očistite, posolite i pobiberite, stavite u plastičnu kesu i kratko umutite. Za paniranje u jednoj posudi pripremiti brašno, u drugoj posudi viljuškom kratko umutiti jaja, a u treću dodati i izmešati prezle, rendani parmezan, origano, biber i beli luk u prahu.  U posudu u kojoj ćete kuvati filete dodajte ulje i dobro zagrejte. Pileće filete umočite prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu parmezana, prezla i začina. Filete pecite na srednje jakoj temperaturi dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pečene filete poređajte u pleh i na svaki stavite po parče mocarele, list pršute i na kraju pospite rendanim punomasnim sirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 190 °C. Po želji na kraju pospite sitno seckanim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading