Pileći file u rerni sa tri vrste sira toliko je famozno da će u srce da vas dira
Panirana piletina u parmezanu, a nakon toga još zapečena sa pršutom i tri vrste sira ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Piletina s tri vrste sira
Sastojci:
• 400 g pilećih fileta
• 200 g prezli
• 100 g brašna
• 40 g rendanog parmezana
• 100 g punomasnog sira
• 125 g mocarele
• 4 lista pršute
• 1 dl pasiranog paradajza
• 2 jaja
• Ulje
• Beli luk u prahu
• Origano
• So, biber
Priprema:
Pileći file očistite, posolite i pobiberite, stavite u plastičnu kesu i kratko umutite. Za paniranje u jednoj posudi pripremiti brašno, u drugoj posudi viljuškom kratko umutiti jaja, a u treću dodati i izmešati prezle, rendani parmezan, origano, biber i beli luk u prahu. U posudu u kojoj ćete kuvati filete dodajte ulje i dobro zagrejte. Pileće filete umočite prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu parmezana, prezla i začina. Filete pecite na srednje jakoj temperaturi dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pečene filete poređajte u pleh i na svaki stavite po parče mocarele, list pršute i na kraju pospite rendanim punomasnim sirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 190 °C. Po želji na kraju pospite sitno seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)