Pileći file u rerni sa tri vrste sira toliko je famozno da će u srce da vas dira
Panirana piletina u parmezanu, a nakon toga još zapečena sa pršutom i tri vrste sira ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Piletina s tri vrste sira
Sastojci:
• 400 g pilećih fileta
• 200 g prezli
• 100 g brašna
• 40 g rendanog parmezana
• 100 g punomasnog sira
• 125 g mocarele
• 4 lista pršute
• 1 dl pasiranog paradajza
• 2 jaja
• Ulje
• Beli luk u prahu
• Origano
• So, biber
Priprema:
Pileći file očistite, posolite i pobiberite, stavite u plastičnu kesu i kratko umutite. Za paniranje u jednoj posudi pripremiti brašno, u drugoj posudi viljuškom kratko umutiti jaja, a u treću dodati i izmešati prezle, rendani parmezan, origano, biber i beli luk u prahu. U posudu u kojoj ćete kuvati filete dodajte ulje i dobro zagrejte. Pileće filete umočite prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu parmezana, prezla i začina. Filete pecite na srednje jakoj temperaturi dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pečene filete poređajte u pleh i na svaki stavite po parče mocarele, list pršute i na kraju pospite rendanim punomasnim sirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 190 °C. Po želji na kraju pospite sitno seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
JEDNOSTAVNI RECEPT ZA JAGNJETINU SA GRAŠKOM ZA USKRŠNJU TRPEZU Ovako to pravi čuveni svetski kuvar
Jednostavan recept za savršeno sočno i aromatično jelo, podelio je čuveni kuvar Đenaro Kontaldo.
KAKO SE NAJBOLJE ČISTI APARAT ZA BAKIN KOLAČ Ovo nikako nemojte da radite
Svi vole da jedu bakin kolač, ali problem nastaje kada treba da se čisti. Nekada je dovoljno samo da ga prebrišete ali nikako nemojte to da radite dok je vruć, već sačekajte da se potpuno ohladi.
GREŠKE KOD PRIPREME KROMPIR SALATE Mnogo utiču na ukus a potkradu se i iskusnim domaćicama
Za dobru krompir salatu neophodno je da krompir bude skuvan kako treba, zato proverite da li pravite neku od narednih grešaka. Ako se raspada i liči na pire, krompir salata neće valjati.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predlog za Uskršnju trpezu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Pravi se lako, a nestaće za stola odmah.
GURMANLUCI OD KROMPIRA Slasna jela koja će dugo držati sitim, a osvajaju na prvi zalogaj
Punjeni krompir, njoke sa slaninom, pica ili sočni hleb, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Komentari (0)