Pileći file u rerni sa tri vrste sira toliko je famozno da će u srce da vas dira
Panirana piletina u parmezanu, a nakon toga još zapečena sa pršutom i tri vrste sira ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Piletina s tri vrste sira
Sastojci:
• 400 g pilećih fileta
• 200 g prezli
• 100 g brašna
• 40 g rendanog parmezana
• 100 g punomasnog sira
• 125 g mocarele
• 4 lista pršute
• 1 dl pasiranog paradajza
• 2 jaja
• Ulje
• Beli luk u prahu
• Origano
• So, biber
Priprema:
Pileći file očistite, posolite i pobiberite, stavite u plastičnu kesu i kratko umutite. Za paniranje u jednoj posudi pripremiti brašno, u drugoj posudi viljuškom kratko umutiti jaja, a u treću dodati i izmešati prezle, rendani parmezan, origano, biber i beli luk u prahu. U posudu u kojoj ćete kuvati filete dodajte ulje i dobro zagrejte. Pileće filete umočite prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu parmezana, prezla i začina. Filete pecite na srednje jakoj temperaturi dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pečene filete poređajte u pleh i na svaki stavite po parče mocarele, list pršute i na kraju pospite rendanim punomasnim sirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 190 °C. Po želji na kraju pospite sitno seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OČISTITE RERNU OČAS POSLA Sijaće se kao nova, a nema ribanja satima
Jednostavan trik koji provereno radi, a rerna će biti kao nova.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet idealan za lepo veče sa prijateljima
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
POHOVANI KAČKAVALJ Dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Obožavaće cela porodica, a odlično se slaže sa pomfritom.
ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Namirnica koju ima svaka domaćica, a nije soda bikarbona
Zgusnite grašak brzo i lako.
KAFE LATE SA BUNDEVOM Osvaja na prvi gutljaj, a savršen za hladne dane
Savršen spoj kafe sa bundevom po receptu bez mane.
Komentari (0)