UVEK SE LEPO POJEDE Pirinač sa mesom i boranijom, izdašan i preukusan obrok

Trpeza/ V.V.

20:00

Sezonski recepti 0

Idealno jelo za porodični ručak.

UVEK SE LEPO POJEDE Pirinač sa mesom i boranijom, izdašan i preukusan obrok
Shutterstock

Sastojci:

500 g pilećih grudi

300 g pirinča

200 g boranije

150 g suve kobasice

1 šargarepa

1 paprika

1 crni luk

1 čen belog luka

1 kocka za supu od povrća

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica soli

Priprema:

Meso i povrće isecite, a kocku supe skuvajte u litru vode. U tiganju na malo ulja propržite meso dok ne potamni. Izvadite na tanjir, a u istom tiganju propržite oba iseckana luka. Dodajte isečenu kobasicu na kolutove, šargarepu, papriku i boraniju. Dodajte mlevenu papriku, so, promešajte, dodajte pirinač i kratko propržite. Nalijte supom i krčkajte desetak minuta, uz stalno mešanje kako se pirinač ne bi zalepio. Vratite piletinu u tiganj, sipajte vodu da sve prekrije i kuvajte  dok pirinač ne omekša i jelo se zgusne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading