UVEK SE LEPO POJEDE Pirinač sa mesom i boranijom, izdašan i preukusan obrok
Idealno jelo za porodični ručak.
Sastojci:
500 g pilećih grudi
300 g pirinča
200 g boranije
150 g suve kobasice
1 šargarepa
1 paprika
1 crni luk
1 čen belog luka
1 kocka za supu od povrća
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Meso i povrće isecite, a kocku supe skuvajte u litru vode. U tiganju na malo ulja propržite meso dok ne potamni. Izvadite na tanjir, a u istom tiganju propržite oba iseckana luka. Dodajte isečenu kobasicu na kolutove, šargarepu, papriku i boraniju. Dodajte mlevenu papriku, so, promešajte, dodajte pirinač i kratko propržite. Nalijte supom i krčkajte desetak minuta, uz stalno mešanje kako se pirinač ne bi zalepio. Vratite piletinu u tiganj, sipajte vodu da sve prekrije i kuvajte dok pirinač ne omekša i jelo se zgusne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)