UVEK SE LEPO POJEDE Pirinač sa mesom i boranijom, izdašan i preukusan obrok
Idealno jelo za porodični ručak.
Sastojci:
500 g pilećih grudi
300 g pirinča
200 g boranije
150 g suve kobasice
1 šargarepa
1 paprika
1 crni luk
1 čen belog luka
1 kocka za supu od povrća
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Meso i povrće isecite, a kocku supe skuvajte u litru vode. U tiganju na malo ulja propržite meso dok ne potamni. Izvadite na tanjir, a u istom tiganju propržite oba iseckana luka. Dodajte isečenu kobasicu na kolutove, šargarepu, papriku i boraniju. Dodajte mlevenu papriku, so, promešajte, dodajte pirinač i kratko propržite. Nalijte supom i krčkajte desetak minuta, uz stalno mešanje kako se pirinač ne bi zalepio. Vratite piletinu u tiganj, sipajte vodu da sve prekrije i kuvajte dok pirinač ne omekša i jelo se zgusne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
Komentari (0)