UVEK SE LEPO POJEDE Pirinač sa mesom i boranijom, izdašan i preukusan obrok
Idealno jelo za porodični ručak.
Sastojci:
500 g pilećih grudi
300 g pirinča
200 g boranije
150 g suve kobasice
1 šargarepa
1 paprika
1 crni luk
1 čen belog luka
1 kocka za supu od povrća
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Meso i povrće isecite, a kocku supe skuvajte u litru vode. U tiganju na malo ulja propržite meso dok ne potamni. Izvadite na tanjir, a u istom tiganju propržite oba iseckana luka. Dodajte isečenu kobasicu na kolutove, šargarepu, papriku i boraniju. Dodajte mlevenu papriku, so, promešajte, dodajte pirinač i kratko propržite. Nalijte supom i krčkajte desetak minuta, uz stalno mešanje kako se pirinač ne bi zalepio. Vratite piletinu u tiganj, sipajte vodu da sve prekrije i kuvajte dok pirinač ne omekša i jelo se zgusne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)