TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 400 g filea
- 1 šolja pirinča
- 2 šolje pilećeg bujona
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 1 luk
- 2 čena belog luka
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa ga propržite na ulju. Dodajte iseckan luk i beli luk pa dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte pirinač i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte papriku, šargarepu i začine, pa nalijte pilećim bujonom. Kuvajte na srednjoj vatri dok pirinač ne upije tečnost i postane mekan. Smesu prebacite u pleh i pecite pilav 20 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posni specijalitet gotov za 20 minuta, a prste da poližete
Sočno jelo za sve prilike, a poćiće vam voda na usta.
RIŽOTO SA GRAŠKOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete, a posno
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
RIŽOTO SA MLADIM GRAŠKOM BOLJI OD KLASIČNOG Osvaja na prvi zalogaj, a krepi dušo i telo
Preukusno jelo držaće vas dugo sitim.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)