TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

pilav
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g filea
  • 1 šolja pirinča
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 1 crvena paprika 
  • 1 šargarepa 
  • 1 luk 
  • 2 čena belog luka

Priprema:
Meso isecite na kockice, pa ga propržite na ulju. Dodajte iseckan luk i beli luk pa dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte pirinač i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte papriku, šargarepu i začine, pa nalijte pilećim bujonom. Kuvajte na srednjoj vatri dok pirinač ne upije tečnost i postane mekan. Smesu prebacite u pleh i pecite pilav 20 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading