SPECIJALITET NAŠIH BAKA Brza pita sa tikvicama, kiselim mlekom i 2 vrste brašna, ukus za desetku
Ovu veoma ukusnu pitu, koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 500 g rendanih oceđenih tikvica
- 1 srednja glavica crnog luka ili 2 struka mladog
- 1 kašika seckanog peršuna
- 100 g sira
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kiselog mleka
- 5 kašike griza
- po ukusu so
- biber
Priprema
Umutiti jaja sa uljem, dodati seckan luk, peršun, usitnjen sir, prašak za pecivo, kiselo mleko, griz, so, brašno, biber i ocešene tikvice. Dobro izmešati i sipati u namazan i brašnom posut pleh 20x30 cm i peći 30 minuta na 180 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)