Piletina u kremastom sosu zapečena u rerni je JELO KOJE SE OBOŽAVA
Ako su vam dosadili standardni recepti za piletinu, ovaj način pripreme piletine će vam se sigurno svideti!
Zapečena piletina
Sastojci:
1 kg pilećeg mesa (batak, batak, pileća prsa)
1 kašika suvog povrća i začina po želji
7 kašika ulja
6 jaja
150 g oštrog brašna
½ kašičice soli
600 ml mleka
Priprema:
Odvojite pileće meso od kosti, isecite na manje komade i pospite začinima. Pripremljeno meso pržite na 3 kašike zagrejanog ulja sa svih strana deset minuta. Umućena jaja pomešati sa brašnom, solju, mlekom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Preostalo ulje stavite u vatrostalnu posudu ili pleh i zagrejte. Na zagrejano ulje sipajte trećinu pripremljene mešavine jaja i brašna. Zatim na to rasporedite pečeno meso, a meso prelijte ostatkom mešavine jaja, brašna i mleka. Pecite u rerni zagrejanoj na 210°C 20-30 minuta. Pripremljeno jelo malo ohladite, isecite i poslužite uz salatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)