Piletina u kremastom sosu zapečena u rerni je JELO KOJE SE OBOŽAVA
Ako su vam dosadili standardni recepti za piletinu, ovaj način pripreme piletine će vam se sigurno svideti!
Zapečena piletina
Sastojci:
1 kg pilećeg mesa (batak, batak, pileća prsa)
1 kašika suvog povrća i začina po želji
7 kašika ulja
6 jaja
150 g oštrog brašna
½ kašičice soli
600 ml mleka
Priprema:
Odvojite pileće meso od kosti, isecite na manje komade i pospite začinima. Pripremljeno meso pržite na 3 kašike zagrejanog ulja sa svih strana deset minuta. Umućena jaja pomešati sa brašnom, solju, mlekom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Preostalo ulje stavite u vatrostalnu posudu ili pleh i zagrejte. Na zagrejano ulje sipajte trećinu pripremljene mešavine jaja i brašna. Zatim na to rasporedite pečeno meso, a meso prelijte ostatkom mešavine jaja, brašna i mleka. Pecite u rerni zagrejanoj na 210°C 20-30 minuta. Pripremljeno jelo malo ohladite, isecite i poslužite uz salatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)