Piletina u kremastom sosu zapečena u rerni je JELO KOJE SE OBOŽAVA
Ako su vam dosadili standardni recepti za piletinu, ovaj način pripreme piletine će vam se sigurno svideti!
Zapečena piletina
Sastojci:
1 kg pilećeg mesa (batak, batak, pileća prsa)
1 kašika suvog povrća i začina po želji
7 kašika ulja
6 jaja
150 g oštrog brašna
½ kašičice soli
600 ml mleka
Priprema:
Odvojite pileće meso od kosti, isecite na manje komade i pospite začinima. Pripremljeno meso pržite na 3 kašike zagrejanog ulja sa svih strana deset minuta. Umućena jaja pomešati sa brašnom, solju, mlekom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Preostalo ulje stavite u vatrostalnu posudu ili pleh i zagrejte. Na zagrejano ulje sipajte trećinu pripremljene mešavine jaja i brašna. Zatim na to rasporedite pečeno meso, a meso prelijte ostatkom mešavine jaja, brašna i mleka. Pecite u rerni zagrejanoj na 210°C 20-30 minuta. Pripremljeno jelo malo ohladite, isecite i poslužite uz salatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)