Piletina u kremastom sosu zapečena u rerni je JELO KOJE SE OBOŽAVA

I. Vujnović

20:00

Sezonski recepti 0

Ako su vam dosadili standardni recepti za piletinu, ovaj način pripreme piletine će vam se sigurno svideti!

Piletina u kremastom sosu zapečena u rerni je JELO KOJE SE OBOŽAVA
Shutterstock

 

Zapečena piletina

Sastojci:

1 kg pilećeg mesa (batak, batak, pileća prsa)

1 kašika suvog povrća i začina po želji

7 kašika ulja

6 jaja

150 g oštrog brašna 

½ kašičice soli 

600 ml mleka

Priprema:

Odvojite pileće meso od kosti, isecite na manje komade i pospite začinima. Pripremljeno meso pržite na 3 kašike zagrejanog ulja sa svih strana deset minuta. Umućena jaja pomešati sa brašnom, solju, mlekom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Preostalo ulje stavite u vatrostalnu posudu ili pleh i zagrejte. Na zagrejano ulje sipajte trećinu pripremljene mešavine jaja i brašna. Zatim na to rasporedite pečeno meso, a meso prelijte ostatkom mešavine jaja, brašna i mleka. Pecite u rerni zagrejanoj na 210°C 20-30 minuta. Pripremljeno jelo malo ohladite, isecite i poslužite uz salatu.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading