Volite picu a volite i burek? Zašto ne biste probali PICA BUREK - Nema šanse da ćete stati na jednom parčetu
Burek pica je odlično rešenje za večeru ili doručak. Smesa za picu u lisnatim korama.
Pica burek
Sastojci:
✦ 600-700 g debelih kora
✦ 20 dana šunke
✦ 200 g sira
✦ 200 g pelata
✦ so, biber, origano
✦ ½ kašičice šećera
✦ 3 kašike belog vina
✦ 2-3 dl vode
✦ 5 kašika ulja
✦ 2 kašičice soli
Priprema:
Prokuvajte vodu sa uljem i solju i ostavite da se ohladi. Od kore, malo soli, bibera, origana, šećera i vina, štap mikserom izmiksajte paradajz sos, a šunku i sir izrendajte. Tečnošću vode i ulja namažite dve kore za burek, pa ih stavite na dno podmazanog okruglog kalupa, tako da vrhovi vire iz kalupa. Na kore stavite četvrtinu paradajz sosa i četvrtinu rendane šunke i sira. Sledeću koru dobro premazati tečnošću, malo stisnuti da stane u kalup, premazati paradajz sosom i posuti rendanom šunkom i sirom. Ponovite postupak nekoliko puta. Svaku koru sa filom poprskati dodatno tečnošću. Poslednje dve kore stavite u kalup sa vrhovima okrenutim nagore, dobro premažite tečnošću, prelijte korama koje vire iz kalupa, pa premažite i njih. Pecite na 200 °C oko 30 minuta, a na pola pečenja izvadite i plitkim tanjirom pažljivo okrenite i vratite u kalup i rernu da porumeni sa obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)