Volite picu a volite i burek? Zašto ne biste probali PICA BUREK - Nema šanse da ćete stati na jednom parčetu
Burek pica je odlično rešenje za večeru ili doručak. Smesa za picu u lisnatim korama.
Pica burek
Sastojci:
✦ 600-700 g debelih kora
✦ 20 dana šunke
✦ 200 g sira
✦ 200 g pelata
✦ so, biber, origano
✦ ½ kašičice šećera
✦ 3 kašike belog vina
✦ 2-3 dl vode
✦ 5 kašika ulja
✦ 2 kašičice soli
Priprema:
Prokuvajte vodu sa uljem i solju i ostavite da se ohladi. Od kore, malo soli, bibera, origana, šećera i vina, štap mikserom izmiksajte paradajz sos, a šunku i sir izrendajte. Tečnošću vode i ulja namažite dve kore za burek, pa ih stavite na dno podmazanog okruglog kalupa, tako da vrhovi vire iz kalupa. Na kore stavite četvrtinu paradajz sosa i četvrtinu rendane šunke i sira. Sledeću koru dobro premazati tečnošću, malo stisnuti da stane u kalup, premazati paradajz sosom i posuti rendanom šunkom i sirom. Ponovite postupak nekoliko puta. Svaku koru sa filom poprskati dodatno tečnošću. Poslednje dve kore stavite u kalup sa vrhovima okrenutim nagore, dobro premažite tečnošću, prelijte korama koje vire iz kalupa, pa premažite i njih. Pecite na 200 °C oko 30 minuta, a na pola pečenja izvadite i plitkim tanjirom pažljivo okrenite i vratite u kalup i rernu da porumeni sa obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)