JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta

Alo.rs

18:00

Sezonski recepti 0

Laka je za napraviti.

pita
Shutterstock

Monaška pita s jabukama

Sastojci:

1 posni margarin

2 dl mlake vode

1 prašak za pecivo

2 vanilin-šećera

1/2 kg brašna (po potrebi i više)

Fil:

2 kg jabuka

1 kesica cimeta

200 g mlevenih oraha

1 čaša od 2 dl šećera

1 čaša od 2 dl prezli

Priprema:

Margarin dobro umutiti sa šećerom i malo soli, uz postepeno dodavanje tople vode, a zatim dodati prašak za pecivo i vanilin-šećer. Kada je smesa dobro umućena, polako dodavati brašno i zamesiti glatko testo. Testo podeliti u dve jufke i ostaviti da odstoji dok pripremate fil. Jabuke izrendati i dobro ocediti, pa u njih dodati šećer, orahe, cimet i prezle. Sve lagano umešati, da se sjedini. Potom oklagijom razviti jednu jufku testa veličine pleha. Testo namotati na oklagiju i spustiti u pleh. Na njega staviti svu količinu fila. Zatim razviti drugu jufku na isti način. Tom drugom polovinom testa prekriti fil i blago rukama pritisnuti da se zalepi za jabuke. Izbosti viljuškom i staviti da se peče dok ne porumeni. Pita treba da prenoći, pa tek onda da se seče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading