OVO MORATE DA PROBATE Juneća čorba sa povrćem po kafanskom receptu je vrhunska!

Vesna Vukadinović

17:30

Sezonski recepti 0

Uz parče hleba i salatu, može da bude kompletan obrok.

OVO MORATE DA PROBATE Juneća čorba sa povrćem po kafanskom receptu je vrhunska!
Printscreen/Youtube

Sastojci:

300 g junetine

1 crni luk

1 veza zeleni

1 koren celera

2 šargarepe

3 krompira

2 kašike brašna

1 čaša kisele pavlake

1 žumance

1 lovorov list

1 kašičica seckanog peršuna

Priprema:

Na ulju izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte meso isečeno na kockice i sačekajte da pusti sok. Ulijte vodu da bude prst iznad mesa i dinstajte na umerenoj vatri oko sat. Ako tečnost ispari, dodajte još vode. Povrće oljuštite i iseckajte sitno, pa stavite u supu. Posolite i pobiberite, te dolijte 2 litra vode. Kad je čorbica gotova, napravite zapršku od brašna proprženog na malo ulja, pa ostavite da se sve kuva još 20 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku s umućenim žumancetom i sitno seckani peršun.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading