Brza, praktična, zanimljiva grickalica KRONDOG Viršle u preukusnom omotaču od kukuruznog griza
Od ovih sastojaka napravite desetak korndogova, a priprema ne traje duže od 20 minuta.
Korndog - virple u omotaču
Sastojci:
300 g viršle
70 g kukuruznog griza
70 g glatkog brašna
2 kašike šećera
2 kašičice praška za pecivo
1/8 kašičice soli
1 veće jaje
120 ml mleka
ulje
Priprema:
Viršle prepolovite i izbušite njih debelim ražnjem. Pomešajte kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Pomešajte jaje i mleko u velikoj čaši. Kombinujte sve sastojke lopaticom. Sipajte ulje u duboku šerpu ili posudu i zagrejte. Pripremite poslužavnik i prekrijte ga papirnim ubrusima. Svaku viršle umočite u testo, malo otresite da ukloni višak i ubacite u zagrejano testo. Pržite oko tri minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)