Brza, praktična, zanimljiva grickalica KRONDOG Viršle u preukusnom omotaču od kukuruznog griza

Ivana Vujnović

22:05

Sezonski recepti 0

Od ovih sastojaka napravite desetak korndogova, a priprema ne traje duže od 20 minuta.

Brza, praktična, zanimljiva grickalica KRONDOG Viršle u preukusnom omotaču od kukuruznog griza
Shutterstock

 

Korndog - virple u omotaču

Sastojci:

300 g viršle

70 g kukuruznog griza

70 g glatkog brašna

2 kašike šećera

2 kašičice praška za pecivo

1/8 kašičice soli

1 veće jaje

120 ml mleka

ulje

Priprema:

Viršle prepolovite i izbušite njih debelim ražnjem. Pomešajte kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Pomešajte jaje i mleko u velikoj čaši. Kombinujte sve sastojke lopaticom. Sipajte ulje u duboku šerpu ili posudu i zagrejte. Pripremite poslužavnik i prekrijte ga papirnim ubrusima. Svaku viršle umočite u testo, malo otresite da ukloni višak i ubacite u zagrejano testo. Pržite oko tri minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading