Brza, praktična, zanimljiva grickalica KRONDOG Viršle u preukusnom omotaču od kukuruznog griza
Od ovih sastojaka napravite desetak korndogova, a priprema ne traje duže od 20 minuta.
Korndog - virple u omotaču
Sastojci:
300 g viršle
70 g kukuruznog griza
70 g glatkog brašna
2 kašike šećera
2 kašičice praška za pecivo
1/8 kašičice soli
1 veće jaje
120 ml mleka
ulje
Priprema:
Viršle prepolovite i izbušite njih debelim ražnjem. Pomešajte kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Pomešajte jaje i mleko u velikoj čaši. Kombinujte sve sastojke lopaticom. Sipajte ulje u duboku šerpu ili posudu i zagrejte. Pripremite poslužavnik i prekrijte ga papirnim ubrusima. Svaku viršle umočite u testo, malo otresite da ukloni višak i ubacite u zagrejano testo. Pržite oko tri minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)