Brza, praktična, zanimljiva grickalica KRONDOG Viršle u preukusnom omotaču od kukuruznog griza
Od ovih sastojaka napravite desetak korndogova, a priprema ne traje duže od 20 minuta.

Korndog - virple u omotaču
Sastojci:
300 g viršle
70 g kukuruznog griza
70 g glatkog brašna
2 kašike šećera
2 kašičice praška za pecivo
1/8 kašičice soli
1 veće jaje
120 ml mleka
ulje
Priprema:
Viršle prepolovite i izbušite njih debelim ražnjem. Pomešajte kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Pomešajte jaje i mleko u velikoj čaši. Kombinujte sve sastojke lopaticom. Sipajte ulje u duboku šerpu ili posudu i zagrejte. Pripremite poslužavnik i prekrijte ga papirnim ubrusima. Svaku viršle umočite u testo, malo otresite da ukloni višak i ubacite u zagrejano testo. Pržite oko tri minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
Komentari (0)