Brza, praktična, zanimljiva grickalica KRONDOG Viršle u preukusnom omotaču od kukuruznog griza
Od ovih sastojaka napravite desetak korndogova, a priprema ne traje duže od 20 minuta.
Korndog - virple u omotaču
Sastojci:
300 g viršle
70 g kukuruznog griza
70 g glatkog brašna
2 kašike šećera
2 kašičice praška za pecivo
1/8 kašičice soli
1 veće jaje
120 ml mleka
ulje
Priprema:
Viršle prepolovite i izbušite njih debelim ražnjem. Pomešajte kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Pomešajte jaje i mleko u velikoj čaši. Kombinujte sve sastojke lopaticom. Sipajte ulje u duboku šerpu ili posudu i zagrejte. Pripremite poslužavnik i prekrijte ga papirnim ubrusima. Svaku viršle umočite u testo, malo otresite da ukloni višak i ubacite u zagrejano testo. Pržite oko tri minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)