Samo za one s istančanim ukusom SVINJSKI FILE S POMORANDŽOM vatromet ukusa koji zaslužuje zlatnu medalju
Uzkvalitetne namirnice ništa bićete nagrađeni pravim kulinarskim lovorikama.
SVINJSKI FILE
SASTOJCI:
1 kg svinjskog filea
3 kašike putera
50 ml crnog vina
1 kašičice gustina
2 pomorandže
ZA MARINADU:
1 kašičica rendane kore pomorandže
2 kašike soja sosa
2 kašičice biozačina
2 kašike vermuta
2 čena belog luka
4 kašike soka od pomorandže
4 kašike ulja
½ kašičice kima u prahu
grančice ruzmarina
PRIPREMA:
Svinjski file isecite na medaljone debljine oko 2 centimetra. Prelijte ih marinadom kod rendane kore pomorandže, soja sosa, biozačina, vermuta, seckanog belog luka, soka od pomorandže, ulja i kima te sve dobro izmešajte. Marinirajte medaljone oko sat vremena, a zatim ih pržite na rastopljenom puteru oko 5 minuta sa svake strane. astavite s dinstanjem medaljona, prelivajući ih vodom 15-20 minuta. Medaljone izvadite iz tiganja i stavite na toplo mesto, a sos od pečenja procedite. Dodajte vino, gustin koji ste prethodno razmutili u malo vode, odreske pa kuvajte zajedno oko ½ minuta. Po potrebi razblažite sos sa malo vode. Na kraju dodajte ruzmarin.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)