Samo za one s istančanim ukusom SVINJSKI FILE S POMORANDŽOM vatromet ukusa koji zaslužuje zlatnu medalju
Uzkvalitetne namirnice ništa bićete nagrađeni pravim kulinarskim lovorikama.
SVINJSKI FILE
SASTOJCI:
1 kg svinjskog filea
3 kašike putera
50 ml crnog vina
1 kašičice gustina
2 pomorandže
ZA MARINADU:
1 kašičica rendane kore pomorandže
2 kašike soja sosa
2 kašičice biozačina
2 kašike vermuta
2 čena belog luka
4 kašike soka od pomorandže
4 kašike ulja
½ kašičice kima u prahu
grančice ruzmarina
PRIPREMA:
Svinjski file isecite na medaljone debljine oko 2 centimetra. Prelijte ih marinadom kod rendane kore pomorandže, soja sosa, biozačina, vermuta, seckanog belog luka, soka od pomorandže, ulja i kima te sve dobro izmešajte. Marinirajte medaljone oko sat vremena, a zatim ih pržite na rastopljenom puteru oko 5 minuta sa svake strane. astavite s dinstanjem medaljona, prelivajući ih vodom 15-20 minuta. Medaljone izvadite iz tiganja i stavite na toplo mesto, a sos od pečenja procedite. Dodajte vino, gustin koji ste prethodno razmutili u malo vode, odreske pa kuvajte zajedno oko ½ minuta. Po potrebi razblažite sos sa malo vode. Na kraju dodajte ruzmarin.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)