Samo za one s istančanim ukusom SVINJSKI FILE S POMORANDŽOM vatromet ukusa koji zaslužuje zlatnu medalju

Ivana Vujnović

11:01

Sezonski recepti 0

Uzkvalitetne namirnice ništa bićete nagrađeni pravim kulinarskim lovorikama.

Svinjski file u sosu od pomorandže
Shutterstock

 

SVINJSKI FILE

SASTOJCI:

1 kg svinjskog filea

3 kašike putera

50 ml crnog vina

1 kašičice gustina

2 pomorandže

ZA MARINADU:

1 kašičica rendane kore pomorandže

2 kašike soja sosa

2 kašičice biozačina

2 kašike vermuta

2 čena belog luka

4 kašike soka od pomorandže

4 kašike ulja

½ kašičice kima u prahu

grančice ruzmarina

PRIPREMA:

Svinjski file isecite na medaljone debljine oko 2 centimetra. Prelijte ih marinadom kod rendane kore pomorandže, soja sosa, biozačina, vermuta, seckanog belog luka, soka od pomorandže, ulja i kima te sve dobro izmešajte. Marinirajte medaljone oko sat vremena, a zatim ih pržite na rastopljenom puteru oko 5 minuta sa svake strane. astavite s dinstanjem medaljona, prelivajući ih vodom 15-20 minuta. Medaljone izvadite iz tiganja i stavite na toplo mesto, a sos od pečenja procedite.  Dodajte vino, gustin koji ste prethodno razmutili u malo vode, odreske  pa kuvajte zajedno oko ½ minuta. Po potrebi razblažite sos sa malo vode.  Na kraju dodajte ruzmarin.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading