Samo za one s istančanim ukusom SVINJSKI FILE S POMORANDŽOM vatromet ukusa koji zaslužuje zlatnu medalju
Uzkvalitetne namirnice ništa bićete nagrađeni pravim kulinarskim lovorikama.
SVINJSKI FILE
SASTOJCI:
1 kg svinjskog filea
3 kašike putera
50 ml crnog vina
1 kašičice gustina
2 pomorandže
ZA MARINADU:
1 kašičica rendane kore pomorandže
2 kašike soja sosa
2 kašičice biozačina
2 kašike vermuta
2 čena belog luka
4 kašike soka od pomorandže
4 kašike ulja
½ kašičice kima u prahu
grančice ruzmarina
PRIPREMA:
Svinjski file isecite na medaljone debljine oko 2 centimetra. Prelijte ih marinadom kod rendane kore pomorandže, soja sosa, biozačina, vermuta, seckanog belog luka, soka od pomorandže, ulja i kima te sve dobro izmešajte. Marinirajte medaljone oko sat vremena, a zatim ih pržite na rastopljenom puteru oko 5 minuta sa svake strane. astavite s dinstanjem medaljona, prelivajući ih vodom 15-20 minuta. Medaljone izvadite iz tiganja i stavite na toplo mesto, a sos od pečenja procedite. Dodajte vino, gustin koji ste prethodno razmutili u malo vode, odreske pa kuvajte zajedno oko ½ minuta. Po potrebi razblažite sos sa malo vode. Na kraju dodajte ruzmarin.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)