TRI SASTOJKA KOJA OD PUNJENIH PAPRIKA PRAVE NAJBOLJE JELO Iskusne domaćice se kunu u ove trikove
Jednostavni trikovi koji će punjene paprike učiniti još ukusnijim.
Punjene paprike se često nalaze na srpskoj trpezi, a osim fantastičnog ukusa kojem retko ko može da odoli, one se i jednostavno pripremaju, pa ih domaćice sa užitkom prave. Sve što je potrebno jeste da paprike napunite nadevom, sipajte paradajz sos i krčkate. Ovo je jedan od najlakših recepata za specijalitet od paprika.
Ali, ako želite da poboljšate ukus punjenim paprika, neke iskusne domaćice su otkrile tajne. One u ovo jelo dodaju neke sastojke koje samo poboljšavaju ukus, a mi te tajne otkrivamo vama.
Koji su to tajni sastojci?
Ako u nadev od mesa i pirinča dodate i seckane šampinjone obično jelo ćete pretvoriti u pravo kulinarsko remek-delo. A ako ipak niste ljubitelj pečuraka, u nadev dodajte seckanu slaninu. Ona svakom jelu daje poseban šmek. Takođe, kada napunite paprike možete da koristite sirovo jaje umesto krompira ili paradajza. Ali jedna napomena ako koristite jaje. Tada paprike obavezno pecite u rerni, a nemojte da kuvate na šporetu.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)