RECEPT ZA OMILJENI LETNJI RUČAK KOD SRBA Domaći đuveč, vrhunski spoj mesa i povrća
Recept za đuveč, nezaobilazno letno jelo bogatih boja, ukusa i mirisa. Može se spremati s mesom ili bez njega, ukus je neverovatan
Potrebno je:
- krompir 500 g
- crni luk 2 glavice
- šargarepa 1
- suvi biljni začin 1 kašičica
- list lovora 2
- suvo meso 250 g
- pirinač 50 g
- slatka začinska paprika 1 kašičica
- po potrebi ulje
- po ukusu biber
- voda po potrebi
Priprema:
Krompir oljuštiti,oprati i iseći na kriške.U šerpu sipati malo ulja,dodati sitno seckani crni luk,prodinstati,dodati rendanu šargarepu pa i nju prodinstati(dolivajući po malo vode).
Dodati na kocke isečeno suvo meso,slatku začinsku papriku i još malo dinstati,umešati suvi biljni začin,biber,dodati krompir i pirinač,lovorov list,sve zaliti vodom(koliko da ogrezne)kratko prokuvati.Uliti u vatrostalnu posudu(ili pleh)i staviti u zagrejanj rernu da se peče oko sat vremena na 180 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)