RECEPT ZA OMILJENI LETNJI RUČAK KOD SRBA Domaći đuveč, vrhunski spoj mesa i povrća
Recept za đuveč, nezaobilazno letno jelo bogatih boja, ukusa i mirisa. Može se spremati s mesom ili bez njega, ukus je neverovatan
Potrebno je:
- krompir 500 g
- crni luk 2 glavice
- šargarepa 1
- suvi biljni začin 1 kašičica
- list lovora 2
- suvo meso 250 g
- pirinač 50 g
- slatka začinska paprika 1 kašičica
- po potrebi ulje
- po ukusu biber
- voda po potrebi
Priprema:
Krompir oljuštiti,oprati i iseći na kriške.U šerpu sipati malo ulja,dodati sitno seckani crni luk,prodinstati,dodati rendanu šargarepu pa i nju prodinstati(dolivajući po malo vode).
Dodati na kocke isečeno suvo meso,slatku začinsku papriku i još malo dinstati,umešati suvi biljni začin,biber,dodati krompir i pirinač,lovorov list,sve zaliti vodom(koliko da ogrezne)kratko prokuvati.Uliti u vatrostalnu posudu(ili pleh)i staviti u zagrejanj rernu da se peče oko sat vremena na 180 stepeni.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)