NAJBOLJI DOMAĆI RECEPT Uštipci sa tikvicama i mesom, savršeno ukusan i brz ručak
Obrok koji će vas zasititi i oduševiti ukusom
Potrebno je:
- 2 manje tikvice
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 5 kašika mleka
- 20 g kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 manja čaša pavlake
- 3 jajeta
- oko 200 g brašna
Priprema
U mleko udrobimo kvasac, promešamo zatim dodamo jaja, i pavlaku pa promešamo, u odvojenu posudu izrendamo tikvice posolimo I ostavimo par minuta, da puste vodu.
Tikvice dobro iscedilo od vodeći stavljamo u smesu sa pavlakom, promešamo, a zatim postepeno umešamo i brašno.
Ostavimo oko 30 minuta, da nadođe.
U meso dodamo sitno izrendamo crni luk, blago začinimo, malo prodinstamo a zatim umešamo u nadošku smesu sa, tikvicama.
Kašikom vadeći smesu spuštamo u vrelu masnoću i prvo jednu zatim i drugu stranu.
Odlažemo na papirni ubrus da bi upilo višak masnoće.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)