UBACITE U PROJU SASTOJAK KOJI SVI IMAMO U FRIŽIDERU Dobićete brzu, jednostavnu i preukusnu večeru

Jelena Vukelić

13:42

Sezonski recepti 0

Proju svi obožavaju i rado je prave, a na internetu možete naći milion različitih recepata. Naš predlog je jednostavan, a još večeras možete da ga isprobate

proja
Shutterstock

Sastojci:

7 kašika belog kukuruznog brašna
4 kašike palente
4 kašike belog, mekog pšeničnog brašna
3 kriške starog, polumasnog sira
4 jajeta
čaša jogurta
prašak za pecivo
3 kašike svinjske masti
so, laneno seme i susam  po želji 
mlaka voda ili gazirana, kisela voda

Priprema :

 

Umutite jaja, dodate sir i jogurt, a zatim i sve tri vrste brašna, so i prašak za pecivo. Dodate vodu i mešate dok ne dobijete kompaktnu masu, ne previše retku. Obavezno dodajte i svinjsku mast jer će proji dati poseban šmek. Većina koristi ulje, a uz mast proja će biti mnogo lepša. Dodajte malo lanenog semena zbog strukture, pospite susamom po želji, a možete ubaciti i malo kurkume ako želite da dobije jarko žutu boju. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, sa obe strane.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading