SAVRŠENO LETNJE JELO Paradajz čorbica sa kukuruznim knedlama, zdravlje i lepota u tanjiru
Najbrža i najukusnija paradajz čorba sa knedlama
Sastojci za knedle
- 1 jaje
- 2 kasike maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- 2 kašičice ljutog sosa
- 1/2 šolje zamrznutog kukuruza
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 1/4 šolje brašna
- 1 1/2 kašičica sode bikarbone
- 1/8 kašičice soli
Sastojci za čorbicu
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena mlevenog belog luka
- 3 konzerve paradajza (od 793 gr)
- 2 kašičice ljutog sosa
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- peršuna
Priprema knedli:
U činiji umutiti jaje, ulje, maslac i so. U umućeno jaje dodati kuvan kukuruz.
U drugu posudu sipati obe vrste brašna, sodu bikarbonu i so. Promešajte i polako dodajte u činiju sa jajima. Od smese napravite knedle. Knedle skuvati u vodi.
Dok se knedle kuvaju na tihoj vatri pripremiti čorbicu.
Sipati ulje u šerpicu. Kada se ulje zagreje, dodajte iseckan beli luk i dinstajte nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz iz konzerve sa sokom, ljutim sosom i biberom i sklonite sos sa šporeta. Sve izblendati blenderom.
Mleko sipajte u šerpu i vratite na šporet. Nastavite da kuvate deset minuta. Skuvane knedle stavite u činiju za supu, sipajte kukuruzni skrob, sodu bikarbonu i peršun.
Možda vas zanima:
PRAVI KLASIK MEĐU DESERTIMA Starinska Boem torta, savršena, mekana i sočna, a ukus za pamćenje
Ko bi bolje smislio recept za savršenu tortu od žene? Onaj ko voli da jede, voli i da kuva
FANTASTIČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I PEČENICOM Savršeno jelo kad vam se žuri ili stižu nenadani gosti
Pita je prelepa i sem navedenih sastojaka možete stavljati šta god da želite
OČARAVAJUĆA BALKANSKA JANIJA: Zaboravljeno jelo na kašiku, ukus koji budi uspomene
Idealan obrok za celu porodicu
OVAKO SU SPREMALE NAŠE BAKE Preukusni, mekani, starinski uštipci, najbolji uz domaći sir ili kajmak, ali i džem
Uštipci su omiljeni doručak mnogima, a najviše ih vole deca
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)