SAVRŠENO LETNJE JELO Paradajz čorbica sa kukuruznim knedlama, zdravlje i lepota u tanjiru
Najbrža i najukusnija paradajz čorba sa knedlama
Sastojci za knedle
- 1 jaje
- 2 kasike maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- 2 kašičice ljutog sosa
- 1/2 šolje zamrznutog kukuruza
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 1/4 šolje brašna
- 1 1/2 kašičica sode bikarbone
- 1/8 kašičice soli
Sastojci za čorbicu
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena mlevenog belog luka
- 3 konzerve paradajza (od 793 gr)
- 2 kašičice ljutog sosa
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- peršuna
Priprema knedli:
U činiji umutiti jaje, ulje, maslac i so. U umućeno jaje dodati kuvan kukuruz.
U drugu posudu sipati obe vrste brašna, sodu bikarbonu i so. Promešajte i polako dodajte u činiju sa jajima. Od smese napravite knedle. Knedle skuvati u vodi.
Dok se knedle kuvaju na tihoj vatri pripremiti čorbicu.
Sipati ulje u šerpicu. Kada se ulje zagreje, dodajte iseckan beli luk i dinstajte nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz iz konzerve sa sokom, ljutim sosom i biberom i sklonite sos sa šporeta. Sve izblendati blenderom.
Mleko sipajte u šerpu i vratite na šporet. Nastavite da kuvate deset minuta. Skuvane knedle stavite u činiju za supu, sipajte kukuruzni skrob, sodu bikarbonu i peršun.
Možda vas zanima:
PRAVI KLASIK MEĐU DESERTIMA Starinska Boem torta, savršena, mekana i sočna, a ukus za pamćenje
Ko bi bolje smislio recept za savršenu tortu od žene? Onaj ko voli da jede, voli i da kuva
FANTASTIČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I PEČENICOM Savršeno jelo kad vam se žuri ili stižu nenadani gosti
Pita je prelepa i sem navedenih sastojaka možete stavljati šta god da želite
OČARAVAJUĆA BALKANSKA JANIJA: Zaboravljeno jelo na kašiku, ukus koji budi uspomene
Idealan obrok za celu porodicu
OVAKO SU SPREMALE NAŠE BAKE Preukusni, mekani, starinski uštipci, najbolji uz domaći sir ili kajmak, ali i džem
Uštipci su omiljeni doručak mnogima, a najviše ih vole deca
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)