PRŽENICE IZ RERNE Ne treba vam ni kap ulja, a ukusnije su od onih klasičnih
Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.
Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu – upijaju mnogo ulja u toku prženja. Ipak, i za ovo postoji rešenje – priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.
Sastojci:
10 parčića starog hleba
3 jaja
1 dl mleka
prstohvat soli
prstohvat šećera
Priprema:
Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.
Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)