I NAS JE UHVATILA BARBIMANIJA Zašto da jedemo dosadnu testeninu kad ona može da bude tako uzbudljivo pink
Em jednostavno, em štedi vreme a izgleda tako šik! Ova pink pasta je nam je zaludela mozak!
![pasta sa cveklom](/data/images/2023-08-01/60409_29891275_f.jpg?timestamp=1691013600)
Barbi testenina
Sastojci:
3 cvekla srednje veličine, očišćene i narendane
1 kašika maslinovog ulja
1½ kašičice soli
360 g maskarponea
1 ceđeni limun (sok i kora)
1 čen belog luka (grubo isečen)
45 g rendanog parmezana (plus dodatak za serviranje)
1/2 kašičice crnog bibera
250 g testenine
bosiljak, za serviranje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U očišćenu cveklu dodajte maslinovo ulje i ½ kašičice soli. Cveklu čvrsto umotajte u dva sloja alu-folije i stavite na pleh. Kada se rerna zagreje, cveklu pecite 50 minuta do sat vremena dok ne omekša. Izvadite cveklu iz folije i ostavite da se malo ohladi pre nego što je osušite papirnim ubrusom. Isecite je na četvrtine i ostavite na stranu. Ohlađenu cveklu dodajte u blender zajedno sa preostalom solju, maskarponeom, limunovim sokom, limunovom koricom, belim lukom, rendanim parmezanom i biberom. Blendajte jedan do dva minuta dok se smesa ne sjedini i ne postane glatka. Po želji dodajte još soli i bibera. Skuvajte testeninu prema uputstvima na kutiji do al dente. Ocedite testeninu, zajedno sa šoljom vode od kuvanja, i vratite je u šerpu. Na srednjoj vatri umešajte sos od cvekle da ravnomerno obložite pastu, dodajući malo vode za testeninu da se sve dodatno obloži. Na svaki deo testenine stavite još malo maskarponea, maslinovog ulja, malo limuna i ukrasite bosiljkom. Poslužite odmah.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)