I NAS JE UHVATILA BARBIMANIJA Zašto da jedemo dosadnu testeninu kad ona može da bude tako uzbudljivo pink
Em jednostavno, em štedi vreme a izgleda tako šik! Ova pink pasta je nam je zaludela mozak!
Barbi testenina
Sastojci:
3 cvekla srednje veličine, očišćene i narendane
1 kašika maslinovog ulja
1½ kašičice soli
360 g maskarponea
1 ceđeni limun (sok i kora)
1 čen belog luka (grubo isečen)
45 g rendanog parmezana (plus dodatak za serviranje)
1/2 kašičice crnog bibera
250 g testenine
bosiljak, za serviranje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U očišćenu cveklu dodajte maslinovo ulje i ½ kašičice soli. Cveklu čvrsto umotajte u dva sloja alu-folije i stavite na pleh. Kada se rerna zagreje, cveklu pecite 50 minuta do sat vremena dok ne omekša. Izvadite cveklu iz folije i ostavite da se malo ohladi pre nego što je osušite papirnim ubrusom. Isecite je na četvrtine i ostavite na stranu. Ohlađenu cveklu dodajte u blender zajedno sa preostalom solju, maskarponeom, limunovim sokom, limunovom koricom, belim lukom, rendanim parmezanom i biberom. Blendajte jedan do dva minuta dok se smesa ne sjedini i ne postane glatka. Po želji dodajte još soli i bibera. Skuvajte testeninu prema uputstvima na kutiji do al dente. Ocedite testeninu, zajedno sa šoljom vode od kuvanja, i vratite je u šerpu. Na srednjoj vatri umešajte sos od cvekle da ravnomerno obložite pastu, dodajući malo vode za testeninu da se sve dodatno obloži. Na svaki deo testenine stavite još malo maskarponea, maslinovog ulja, malo limuna i ukrasite bosiljkom. Poslužite odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)