I NAS JE UHVATILA BARBIMANIJA Zašto da jedemo dosadnu testeninu kad ona može da bude tako uzbudljivo pink
Em jednostavno, em štedi vreme a izgleda tako šik! Ova pink pasta je nam je zaludela mozak!
Barbi testenina
Sastojci:
3 cvekla srednje veličine, očišćene i narendane
1 kašika maslinovog ulja
1½ kašičice soli
360 g maskarponea
1 ceđeni limun (sok i kora)
1 čen belog luka (grubo isečen)
45 g rendanog parmezana (plus dodatak za serviranje)
1/2 kašičice crnog bibera
250 g testenine
bosiljak, za serviranje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U očišćenu cveklu dodajte maslinovo ulje i ½ kašičice soli. Cveklu čvrsto umotajte u dva sloja alu-folije i stavite na pleh. Kada se rerna zagreje, cveklu pecite 50 minuta do sat vremena dok ne omekša. Izvadite cveklu iz folije i ostavite da se malo ohladi pre nego što je osušite papirnim ubrusom. Isecite je na četvrtine i ostavite na stranu. Ohlađenu cveklu dodajte u blender zajedno sa preostalom solju, maskarponeom, limunovim sokom, limunovom koricom, belim lukom, rendanim parmezanom i biberom. Blendajte jedan do dva minuta dok se smesa ne sjedini i ne postane glatka. Po želji dodajte još soli i bibera. Skuvajte testeninu prema uputstvima na kutiji do al dente. Ocedite testeninu, zajedno sa šoljom vode od kuvanja, i vratite je u šerpu. Na srednjoj vatri umešajte sos od cvekle da ravnomerno obložite pastu, dodajući malo vode za testeninu da se sve dodatno obloži. Na svaki deo testenine stavite još malo maskarponea, maslinovog ulja, malo limuna i ukrasite bosiljkom. Poslužite odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)