I NAS JE UHVATILA BARBIMANIJA Zašto da jedemo dosadnu testeninu kad ona može da bude tako uzbudljivo pink

Ivana Vujnović

18:01

Sezonski recepti 0

Em jednostavno, em štedi vreme a izgleda tako šik! Ova pink pasta je nam je zaludela mozak!

pasta sa cveklom
Shutterstock

 

Barbi testenina

Sastojci: 

3 cvekla srednje veličine, očišćene i narendane

1 kašika maslinovog ulja

1½ kašičice soli

360 g maskarponea

 1 ceđeni limun (sok i kora)

1 čen belog luka (grubo isečen)

45 g rendanog parmezana (plus dodatak za serviranje)

1/2 kašičice crnog bibera

250 g testenine

bosiljak, za serviranje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U očišćenu cveklu dodajte maslinovo ulje i ½ kašičice soli. Cveklu čvrsto umotajte u dva sloja alu-folije i stavite na pleh. Kada se rerna zagreje, cveklu pecite 50 minuta do sat vremena dok ne omekša. Izvadite cveklu iz folije i ostavite da se malo ohladi pre nego što je osušite papirnim ubrusom. Isecite je na četvrtine i ostavite na stranu. Ohlađenu cveklu dodajte u blender zajedno sa preostalom solju, maskarponeom, limunovim sokom, limunovom koricom, belim lukom, rendanim parmezanom i biberom. Blendajte jedan do dva minuta dok se smesa ne sjedini i ne postane glatka. Po želji dodajte još soli i bibera. Skuvajte testeninu prema uputstvima na kutiji do al dente. Ocedite testeninu, zajedno sa šoljom vode od kuvanja, i vratite je u šerpu. Na srednjoj vatri umešajte sos od cvekle da ravnomerno obložite pastu, dodajući malo vode za testeninu da se sve dodatno obloži. Na svaki deo testenine stavite još malo maskarponea, maslinovog ulja, malo limuna i ukrasite bosiljkom. Poslužite odmah.
 

Komentari (0)

Loading