SOČNO, SOČNIJE Iako za pileća prsa važi da je najsuvlje meso, pripremljena na ovaj način u rerni biće sočna i mirisna
Pripremite sočno pileće meso pećnici za samo 25 minuta pripremite izvrstan ručak.
Belo meso iz rerne
Sastojci:
800 g belog mesa bez kostiju
2 kašike maslinovog ulja
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica čili praha
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
½ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice kumina
Priprema:
Pokrijte pleh papirom za pečenje. Pileća prsa istucite čekićem za meso tako da svi komadi budu iste debljine, otprilike tri centimetra. Pomešajte sve preostale sastojke i premažite prsa sa obe strane. Pecite do 20 minuta na 220 stepeni, pa prekrijte folijom i ostavite da odstoji pet minuta pre serviranja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)