SOČNO, SOČNIJE Iako za pileća prsa važi da je najsuvlje meso, pripremljena na ovaj način u rerni biće sočna i mirisna
Pripremite sočno pileće meso pećnici za samo 25 minuta pripremite izvrstan ručak.
Belo meso iz rerne
Sastojci:
800 g belog mesa bez kostiju
2 kašike maslinovog ulja
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica čili praha
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
½ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice kumina
Priprema:
Pokrijte pleh papirom za pečenje. Pileća prsa istucite čekićem za meso tako da svi komadi budu iste debljine, otprilike tri centimetra. Pomešajte sve preostale sastojke i premažite prsa sa obe strane. Pecite do 20 minuta na 220 stepeni, pa prekrijte folijom i ostavite da odstoji pet minuta pre serviranja.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Komentari (0)