SOČNO, SOČNIJE Iako za pileća prsa važi da je najsuvlje meso, pripremljena na ovaj način u rerni biće sočna i mirisna
Pripremite sočno pileće meso pećnici za samo 25 minuta pripremite izvrstan ručak.
Belo meso iz rerne
Sastojci:
800 g belog mesa bez kostiju
2 kašike maslinovog ulja
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica čili praha
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
½ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice kumina
Priprema:
Pokrijte pleh papirom za pečenje. Pileća prsa istucite čekićem za meso tako da svi komadi budu iste debljine, otprilike tri centimetra. Pomešajte sve preostale sastojke i premažite prsa sa obe strane. Pecite do 20 minuta na 220 stepeni, pa prekrijte folijom i ostavite da odstoji pet minuta pre serviranja.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)