ZELENI VATROMET UKUSA Isprobajte neverovatno kremastu i osvežavajuću supu od graška i nane po receptu slavne britanske kuvarice Meri Beri
Priprema ove fantastične supice će vam oduzeti 20 minuta, a poslužiće kao predjelo, lagani ručak s nogu ili večera.
Krem supa od graška i nane
Sastojci:
1 kg smrznutog mladog graška
100 g putera
1 veliki crni luk
850 ml supe (može i od kocke)
1 veza sveže nane
pavlaka
so, biber
Priprema:
Na toplom puteru dinstajte sitno seckani crni luk, a zatim dodajte grašak. Posle nekoliko minuta dodajte supu ostavite da lagano provri. Uklonite listove sa stabljike mente i ostavite ih na stranu. Stavite stabljike u šerpu i pustite da ponovo provri. Pokrijte i kuvajte još o7 minuta, dok grašak ne omekša. Skinite sa vatre, uklonite stabljike mente i stavite listove unutra. Stavite u blender ili štapnim mikserom napravite kremastu supu. Vratite u šerpu, posolite i pobiberite. Možete ga poslužiti toplo ili hladno, sa malo pavlake i hrskavim kockicama hleba.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)