ZELENI VATROMET UKUSA Isprobajte neverovatno kremastu i osvežavajuću supu od graška i nane po receptu slavne britanske kuvarice Meri Beri
Priprema ove fantastične supice će vam oduzeti 20 minuta, a poslužiće kao predjelo, lagani ručak s nogu ili večera.
Krem supa od graška i nane
Sastojci:
1 kg smrznutog mladog graška
100 g putera
1 veliki crni luk
850 ml supe (može i od kocke)
1 veza sveže nane
pavlaka
so, biber
Priprema:
Na toplom puteru dinstajte sitno seckani crni luk, a zatim dodajte grašak. Posle nekoliko minuta dodajte supu ostavite da lagano provri. Uklonite listove sa stabljike mente i ostavite ih na stranu. Stavite stabljike u šerpu i pustite da ponovo provri. Pokrijte i kuvajte još o7 minuta, dok grašak ne omekša. Skinite sa vatre, uklonite stabljike mente i stavite listove unutra. Stavite u blender ili štapnim mikserom napravite kremastu supu. Vratite u šerpu, posolite i pobiberite. Možete ga poslužiti toplo ili hladno, sa malo pavlake i hrskavim kockicama hleba.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)