Lagana KREM-SUPA OD TIKVICA koju obožavaju svi od 7 do 77
Iskoristite sezonu tikvica i pripremite idealan recept za prolećne dane!
Krem-supa od tikvica
Sastojci:
2 seckane tikvice
3 seckane šargarepe
2 seckana čena belog luka
1 seckani luk
1 kašika putera
200 ml pavlake za kuvanje
so biber
Priprema:
U šerpi istopite puter, dodajte luk i beli luk i dinstajte 2 do 3 minuta. Dodajte tikvice i šargarepu, dobro promešajte, poklopite i kuvajte 3 do 4 minuta. Dodajte toliko vode da prekrije povrće. Posolite i pobiberite i kuvajte dok šargarepa ne omekša. Smesu dobro izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu, vratite u šerpu i dodajte kremu za kuvanje. Kuvati do ključanja, skloniti sa vatre i poslužiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)