KREMASTA I OSVEŽAVAJUĆA čorba od graška koja može i DA SE ZAMRZNE
Zbog teške hrane vam nedostaje energija, ne osećate se dobro i potreban vam je novi početak? Ova čorbica je prava stvar za vas!
Krem supa od graška
Sastojci:
100 g putera
1 veliki crni luk
1 kg smrznutog graška
850 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
1 kašika mirođije
pavlaka
so, biber
Priprema:
U većoj šerpi otopite puter na jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte oko pet minuta, a zatim ubacite grašak. Posle nekoliko minuta dodajte bujon i ostavite da lagano provri. Poklopite i kuvajte još oko sedam minuta, dok grašak ne omekša. Skinite sa vatre, ubacite mirođiju i izblendirajte u kremastu čorbu. Vratite na ringlu posolite i pobiberite.
Možete ga poslužiti toplo ili hladno, sa malo pavlake i hrskavim kockicama hleba (krutoni).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)