KREMASTA I OSVEŽAVAJUĆA čorba od graška koja može i DA SE ZAMRZNE
Zbog teške hrane vam nedostaje energija, ne osećate se dobro i potreban vam je novi početak? Ova čorbica je prava stvar za vas!

Krem supa od graška
Sastojci:
100 g putera
1 veliki crni luk
1 kg smrznutog graška
850 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
1 kašika mirođije
pavlaka
so, biber
Priprema:
U većoj šerpi otopite puter na jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte oko pet minuta, a zatim ubacite grašak. Posle nekoliko minuta dodajte bujon i ostavite da lagano provri. Poklopite i kuvajte još oko sedam minuta, dok grašak ne omekša. Skinite sa vatre, ubacite mirođiju i izblendirajte u kremastu čorbu. Vratite na ringlu posolite i pobiberite.
Možete ga poslužiti toplo ili hladno, sa malo pavlake i hrskavim kockicama hleba (krutoni).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

JAPANSKA SUPA RAMEN Drugačiji specijalitet koji krepi organizam u trenu
Bićete oduševljeni ukusom.

NAĆOSI NA DOMAĆI NAČIN Recept koji morate da znate, biće slasni kao oni iz bioskopa
Samo dodajte umak po želji.

POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula
Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.

SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.
Komentari (0)