KREMASTA I OSVEŽAVAJUĆA čorba od graška koja može i DA SE ZAMRZNE
Zbog teške hrane vam nedostaje energija, ne osećate se dobro i potreban vam je novi početak? Ova čorbica je prava stvar za vas!
Krem supa od graška
Sastojci:
100 g putera
1 veliki crni luk
1 kg smrznutog graška
850 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
1 kašika mirođije
pavlaka
so, biber
Priprema:
U većoj šerpi otopite puter na jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte oko pet minuta, a zatim ubacite grašak. Posle nekoliko minuta dodajte bujon i ostavite da lagano provri. Poklopite i kuvajte još oko sedam minuta, dok grašak ne omekša. Skinite sa vatre, ubacite mirođiju i izblendirajte u kremastu čorbu. Vratite na ringlu posolite i pobiberite.
Možete ga poslužiti toplo ili hladno, sa malo pavlake i hrskavim kockicama hleba (krutoni).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)