HLADNA SALATA Iskoristite sezonu breskve i napravite obrok pun arome s pršutom i sirom

Trpeza/I.V.

15:30

Sezonski recepti 0

Za najbolji ukus ovog recepta važno je koristiti što zrelije breskve, tako da budu veoma sočne, meke i slatke.

hladna salata od breskve, mocarele i pršute s rukolom
Shutterstock

 

Hladna salata od breskve, mocarele i pršute

Sastojci:

3 zrele breskve

1 loptica mocarele 

6 slajsa pršute

1 šaka listova sveže nane

1 šaka rukole

1 šoljica maslinovog ulja

1 limun

čili paprika

so, biber

Priprema:

Dakle, prvo operite breskve a ako vam koža smeta, ogulite ih i isecite na kriške. Mocarelu isecite na tanke i male kriške, a zatim pršutu iseckajte na trakice ili sitnije komade.Na tanjir prvo stavite rukolz, pa dodajte breskve i mocarelu, pa sve začinite solju, biberom i malo čilija. Povrh svega dodajte pršutu i ​​iskidane listiće mente i lagano pokapajte maslinovim uljem. Na kraju salatu prelijte sokom od pola limuna. Malo promešajte da se ukusi sjedine i onda poslužite.

Komentari (0)

Loading