HLADNA SALATA Iskoristite sezonu breskve i napravite obrok pun arome s pršutom i sirom
Za najbolji ukus ovog recepta važno je koristiti što zrelije breskve, tako da budu veoma sočne, meke i slatke.
Hladna salata od breskve, mocarele i pršute
Sastojci:
3 zrele breskve
1 loptica mocarele
6 slajsa pršute
1 šaka listova sveže nane
1 šaka rukole
1 šoljica maslinovog ulja
1 limun
čili paprika
so, biber
Priprema:
Dakle, prvo operite breskve a ako vam koža smeta, ogulite ih i isecite na kriške. Mocarelu isecite na tanke i male kriške, a zatim pršutu iseckajte na trakice ili sitnije komade.Na tanjir prvo stavite rukolz, pa dodajte breskve i mocarelu, pa sve začinite solju, biberom i malo čilija. Povrh svega dodajte pršutu i iskidane listiće mente i lagano pokapajte maslinovim uljem. Na kraju salatu prelijte sokom od pola limuna. Malo promešajte da se ukusi sjedine i onda poslužite.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)