OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnja poslastica kojoj niko ne može da odoli

Slobodanka Ćorič

12:27

Sezonski recepti 0

Napravite ledene kocke sa breskvama i imaćete pravu letnju poslastica

OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnja poslastica kojoj niko ne može da odoli
Shutterstock

Sastojci:

200 g piškota 

200 ml mleka 

Za fil:

500 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu 
200 g breskvi 

Za dekoraciju:

300 g breskvi 

250 ml hladne vode
15 g želatina 

Priprema:

U mleko umočite piškote i poređajte u vatrostalnu posudu.

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte sitno seckane breskve kojima ste prethodno oljuštili kožicu. Sipajte fil preko keksa. 

Poređajte breskve koje ste već isekli. Pomešajte želatin sa vodom i čekajte da nabubri, pa ga otopite i pospite preko voća.

Stavite poslasticu da se hladi u frižideru 3 sata.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading