OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnja poslastica kojoj niko ne može da odoli
Napravite ledene kocke sa breskvama i imaćete pravu letnju poslastica
Sastojci:
200 g piškota
200 ml mleka
Za fil:
500 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
200 g breskvi
Za dekoraciju:
300 g breskvi
250 ml hladne vode
15 g želatina
Priprema:
U mleko umočite piškote i poređajte u vatrostalnu posudu.
Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte sitno seckane breskve kojima ste prethodno oljuštili kožicu. Sipajte fil preko keksa.
Poređajte breskve koje ste već isekli. Pomešajte želatin sa vodom i čekajte da nabubri, pa ga otopite i pospite preko voća.
Stavite poslasticu da se hladi u frižideru 3 sata.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)