HRSKAVI, JEFTINI A TAKO UKUSNI Domaći slani štapići zbog kojih ćete da zaboravite na pekaru

Trpeza/I.V.

18:06

Sezonski recepti 0

Sam pogled na ove grickalice izmamiće vam osmeh na lice jer neodoljivo podsećaju na školske dane.

Slani štapići
Printscreen/Youtube

 

Domaći slani štapići

Sastojci:

Za testo:

500 g glatkog brašna

40 g svežeg kvasca

3 kašike pavlake

50 ml ulja

250 ml mleka

Za slani preliv:

3 kašike glatkog brašna

3 kašike soli

voda, po potrebi

Priprema:

U brašno dodati ulje, 3 velike kašike pavlake i nadođšli kvasac. Postepeno dodavati toplo mleko i sa njim umesiti meko testo kao za hleb. POstavite testo na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu. Dignuto testo još jednom premesiti i od njega odvojiti loptice veličine jajeta. Svaku lopticu razvaljajte kao za tortilje pa je uvaljajte u rolat, pau so. Pre nego što stavite sštapiće u rernu, potrebno je da ih premažete mešavinom mleka i ulja. Pecite so na 200 stepeni oko 15 minuta. Nekoliko minuta pre nego što budu gotovi, izvadite ih, polijteslanim prelivom i vratite u rernu da se završe. Napravite slani preliv od 3 kašike brašna, 3 kašike soli i tople vode. Polako dodajte vodu dok ne dobijete smesu malo gušću od smese za palačinke.

Komentari (0)

Loading