HRSKAVI, JEFTINI A TAKO UKUSNI Domaći slani štapići zbog kojih ćete da zaboravite na pekaru
Sam pogled na ove grickalice izmamiće vam osmeh na lice jer neodoljivo podsećaju na školske dane.
Domaći slani štapići
Sastojci:
Za testo:
500 g glatkog brašna
40 g svežeg kvasca
3 kašike pavlake
50 ml ulja
250 ml mleka
Za slani preliv:
3 kašike glatkog brašna
3 kašike soli
voda, po potrebi
Priprema:
U brašno dodati ulje, 3 velike kašike pavlake i nadođšli kvasac. Postepeno dodavati toplo mleko i sa njim umesiti meko testo kao za hleb. POstavite testo na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu. Dignuto testo još jednom premesiti i od njega odvojiti loptice veličine jajeta. Svaku lopticu razvaljajte kao za tortilje pa je uvaljajte u rolat, pau so. Pre nego što stavite sštapiće u rernu, potrebno je da ih premažete mešavinom mleka i ulja. Pecite so na 200 stepeni oko 15 minuta. Nekoliko minuta pre nego što budu gotovi, izvadite ih, polijteslanim prelivom i vratite u rernu da se završe. Napravite slani preliv od 3 kašike brašna, 3 kašike soli i tople vode. Polako dodajte vodu dok ne dobijete smesu malo gušću od smese za palačinke.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)