ZA VIKEND U PRIRODI Pica rolat od gotovih kora sa šunkom i kačkavaljem staje u svaku torbu
Super ukusno a nimalo zahtevno za pripremu, ovaj recept zaslužuje da bude podvučen crvenim flomasterom.
Pica rolat
Sastojci:
7 kora za pitu
kečap po ukusu
12 šnitova šunke
1 pakovanje mariniranih šampinjona
200 g kačkavalja
1 jaje
2 kašike pavlake
susam za posipanje
Priprema:
Tri korice za pitu staviti jednu preko druge, bez premazivanja, treću premazati kečapom i posuti origanom. Preko staviti koru pa na njoj izrendati kačkavalj, pa opet koru. Na njoj naređati listiće šunke, preko staviti šestu koru i nju premazati kečapom i naređati oceđene šampinjone. Zatim ide poslednja kora i nju premazati filom koji ćete napraviti od jaja i 2 kašike pavlake. Rolat urolati i prebaciti na papir za pečenje, ostatkom fila od pavlake i jaja premazati rolat i posuti susamom. Peći na 200°C oko 25 minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)