ZA VIKEND U PRIRODI Pica rolat od gotovih kora sa šunkom i kačkavaljem staje u svaku torbu
Super ukusno a nimalo zahtevno za pripremu, ovaj recept zaslužuje da bude podvučen crvenim flomasterom.
Pica rolat
Sastojci:
7 kora za pitu
kečap po ukusu
12 šnitova šunke
1 pakovanje mariniranih šampinjona
200 g kačkavalja
1 jaje
2 kašike pavlake
susam za posipanje
Priprema:
Tri korice za pitu staviti jednu preko druge, bez premazivanja, treću premazati kečapom i posuti origanom. Preko staviti koru pa na njoj izrendati kačkavalj, pa opet koru. Na njoj naređati listiće šunke, preko staviti šestu koru i nju premazati kečapom i naređati oceđene šampinjone. Zatim ide poslednja kora i nju premazati filom koji ćete napraviti od jaja i 2 kašike pavlake. Rolat urolati i prebaciti na papir za pečenje, ostatkom fila od pavlake i jaja premazati rolat i posuti susamom. Peći na 200°C oko 25 minuta.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)