ZA VIKEND U PRIRODI Pica rolat od gotovih kora sa šunkom i kačkavaljem staje u svaku torbu
Super ukusno a nimalo zahtevno za pripremu, ovaj recept zaslužuje da bude podvučen crvenim flomasterom.
Pica rolat
Sastojci:
7 kora za pitu
kečap po ukusu
12 šnitova šunke
1 pakovanje mariniranih šampinjona
200 g kačkavalja
1 jaje
2 kašike pavlake
susam za posipanje
Priprema:
Tri korice za pitu staviti jednu preko druge, bez premazivanja, treću premazati kečapom i posuti origanom. Preko staviti koru pa na njoj izrendati kačkavalj, pa opet koru. Na njoj naređati listiće šunke, preko staviti šestu koru i nju premazati kečapom i naređati oceđene šampinjone. Zatim ide poslednja kora i nju premazati filom koji ćete napraviti od jaja i 2 kašike pavlake. Rolat urolati i prebaciti na papir za pečenje, ostatkom fila od pavlake i jaja premazati rolat i posuti susamom. Peći na 200°C oko 25 minuta.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
OFARBAJTE JAJA U METALIK ROZE Biće drugačija i originalna, a uopšte nije komplikovano
Ovaj način ukrašavanja jaja proslavila je poznata kuvarica Marta Stjuart. Iako izrada deluje komplikovano, dobićete na prilično jednostavan način, predivna šljokičava roze jaja.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
Komentari (0)