DECA ĆE SE ODUŠEVITI Slane galete od povrća su odlična večera, a ostatak ponesite sutra na posao i u školu
Obavezno probajte, sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
350 g izrendanih tikvica
150 g brašna
50 g zamrznutog spanaća
50 ml ulja
3 čena belog luka
2 jaja
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Tikvicu očistite i izrendajte, a nemojte cediti. Dodajte odmrznut i dobro oceđen spanać, ulje, propasiran beli luk, umućena jaja i so. Izmešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno sjedinili. Aparat za galete podmažite i sipajte smesu. Pecite na uobičajenoj temperaturi kao i klasične galete.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
Komentari (0)