SAČUVAJTE LETO U TEGLI Recept za "Lovačku salatu" - Nezaobilazna u svakoj zimnici
Možete da je služite kao sos uz testeninu, ali i da prelijte meso

Lovačka salata je nezaobilazna u svakoj zimnici, a sprema se slično kao ajvar i jednako je ukusna. Može da bude pikantna ili ne, sve zavisi od vašeg ukusa, a u nastavku teksta pročitajte recept za najbolju lovačku salatu. Takođe, odličan je prilog i kuvanim jelima, kao što je gulaš. Uživajte!
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 500 g šargarepe
- 3 kg paprike
- 2-3 veze peršuna
- 2 kašike slatke paprike
- 150 g šećera
- 2 kašike soli
- 200 ml ulja
- 200 ml alkoholnog sirćeta
- 2 čena belog luka
- ljute paprike (po želji)
Priprema:
U šerpu sipajte malo vode (oko 100 ml) i dodajte šargarepu koju ste iseckali na kockice, pa kuvajte nekih 40 minuta. Nakon toga toga dodajte i papriku isečenu na trake. Promšejate, pa posle par minuta dodajte šećer, so, seckani peršun, ulje, sirće, biber, seckanu ljutu papriku i mleveni luk. Kuvajte još 20 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte lovačku salatu u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. Pokrijte peškirom ili ćebetom, pa ostavite da se polako ohladi i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)