SAČUVAJTE LETO U TEGLI Recept za "Lovačku salatu" - Nezaobilazna u svakoj zimnici
Možete da je služite kao sos uz testeninu, ali i da prelijte meso
Lovačka salata je nezaobilazna u svakoj zimnici, a sprema se slično kao ajvar i jednako je ukusna. Može da bude pikantna ili ne, sve zavisi od vašeg ukusa, a u nastavku teksta pročitajte recept za najbolju lovačku salatu. Takođe, odličan je prilog i kuvanim jelima, kao što je gulaš. Uživajte!
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 500 g šargarepe
- 3 kg paprike
- 2-3 veze peršuna
- 2 kašike slatke paprike
- 150 g šećera
- 2 kašike soli
- 200 ml ulja
- 200 ml alkoholnog sirćeta
- 2 čena belog luka
- ljute paprike (po želji)
Priprema:
U šerpu sipajte malo vode (oko 100 ml) i dodajte šargarepu koju ste iseckali na kockice, pa kuvajte nekih 40 minuta. Nakon toga toga dodajte i papriku isečenu na trake. Promšejate, pa posle par minuta dodajte šećer, so, seckani peršun, ulje, sirće, biber, seckanu ljutu papriku i mleveni luk. Kuvajte još 20 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte lovačku salatu u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. Pokrijte peškirom ili ćebetom, pa ostavite da se polako ohladi i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)