LAGANI LETNJI RUČAK Pileće pljeskavice s tikvicama su koliko sočne, toliko i neodoljive
Preedivne zdrave pljeskavice s tolvocama i piletinom ceoma su ukusne dok su tople, ali su isto tako idealne za poneti.
Pileće pljeskavice s tikvicama
Sastojci:
300g pilećeg filea
2 manje tikvice
1 jaje
2-3 čena belog luka
2 kašike brašna
dimljena slatka paprika
so, biber
Priprema:
Izrendajte tikvicu, posolite i ostavite da pusti vodu. Piletinu sameljite i pomešajte s rendanim tikvicama, jajetom, miksom začina, 2 kašike tbrašna i sitno iseckan beli luk. Bitno je da dobijete smesu koja se ne raspada i od koje možete da formirate manje loptice. Po potrebi dodajte još brašna. Ređajte loptice na papir za pečenje i svaku pritisnite rukom kako biste dobili oblik pljeskavice. Možete staviti u frižider na sat vremena da odstoje, ali ukoliko nemate vremena dovoljno je ostaviti ih koji minut. U dobro zagrejanom tiganju pecite pljeskavice da dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite uz omiljenu salatu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)