LAGANI LETNJI RUČAK Pileće pljeskavice s tikvicama su koliko sočne, toliko i neodoljive
Preedivne zdrave pljeskavice s tolvocama i piletinom ceoma su ukusne dok su tople, ali su isto tako idealne za poneti.
Pileće pljeskavice s tikvicama
Sastojci:
300g pilećeg filea
2 manje tikvice
1 jaje
2-3 čena belog luka
2 kašike brašna
dimljena slatka paprika
so, biber
Priprema:
Izrendajte tikvicu, posolite i ostavite da pusti vodu. Piletinu sameljite i pomešajte s rendanim tikvicama, jajetom, miksom začina, 2 kašike tbrašna i sitno iseckan beli luk. Bitno je da dobijete smesu koja se ne raspada i od koje možete da formirate manje loptice. Po potrebi dodajte još brašna. Ređajte loptice na papir za pečenje i svaku pritisnite rukom kako biste dobili oblik pljeskavice. Možete staviti u frižider na sat vremena da odstoje, ali ukoliko nemate vremena dovoljno je ostaviti ih koji minut. U dobro zagrejanom tiganju pecite pljeskavice da dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite uz omiljenu salatu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)