KROKETI OD KROMPIRA Iskoristite ostatak pirea od ručka i napravite novo jelo!
Odličan doručak će brzo biti na stolu, a ostatak možete pojesti za užinu.
Sastojci:
500 g pire krompira
1 kašika iseckanog peršuna
1 kašičica soli
1 jaje
60 g brašna
Za poh:
100 g brašna
1 jaje
200 g prezli
Priprema:
Pomešajte pire, peršun, so. Dodajte jaje i brašno te umesite testo. U tanjir stavite brašno. U drugom umutite jaje s kašičicom vode. U treći stavite prezle. Od krompir smese pravite male valjke ili kuglice, uvaljajte ih u brašno, pa u jaja i u prezle. Pržite na vrelom ulju oko 2 minuta sa svake strane da dobiju smeđu boju.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Komentari (0)