KROKETI OD KROMPIRA Iskoristite ostatak pirea od ručka i napravite novo jelo!
Odličan doručak će brzo biti na stolu, a ostatak možete pojesti za užinu.
Sastojci:
500 g pire krompira
1 kašika iseckanog peršuna
1 kašičica soli
1 jaje
60 g brašna
Za poh:
100 g brašna
1 jaje
200 g prezli
Priprema:
Pomešajte pire, peršun, so. Dodajte jaje i brašno te umesite testo. U tanjir stavite brašno. U drugom umutite jaje s kašičicom vode. U treći stavite prezle. Od krompir smese pravite male valjke ili kuglice, uvaljajte ih u brašno, pa u jaja i u prezle. Pržite na vrelom ulju oko 2 minuta sa svake strane da dobiju smeđu boju.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)