RECEPT ZA PEČENO PILE Hrskava kožica i mekano sočno meso za savršen porodični ručak

Vesna Vukadinović

17:11

Sezonski recepti 0

Začinjena piletina ima poseban šmek i uz dodatak priloga od krompira svi će biti oduševljeni.

pile
Shutterstock

Sastojci:

1 pile

50 g maslaca

2 kašičice ruzmarina

2 kašičice timijana

2 šargarepe

1 crni luk

1 limun

3 kašike maslinovog ulja

So, biber

Priprema:

Operite pile i prstima odvojite kožicu na prsima. Zu ubacite iseckan maslac i četvrtinu začina koje ste pomešali. U pile stavite očišćenu i iseckanu šargarpu i luk, a kriške limuna između bataka. Ostatak začina pomešajte sa maslinovim uljem i solju i istrljajte pile. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko jedan sat.

 

Komentari (0)

Loading