RECEPT ZA PEČENO PILE Hrskava kožica i mekano sočno meso za savršen porodični ručak
Začinjena piletina ima poseban šmek i uz dodatak priloga od krompira svi će biti oduševljeni.

Sastojci:
1 pile
50 g maslaca
2 kašičice ruzmarina
2 kašičice timijana
2 šargarepe
1 crni luk
1 limun
3 kašike maslinovog ulja
So, biber
Priprema:
Operite pile i prstima odvojite kožicu na prsima. Zu ubacite iseckan maslac i četvrtinu začina koje ste pomešali. U pile stavite očišćenu i iseckanu šargarpu i luk, a kriške limuna između bataka. Ostatak začina pomešajte sa maslinovim uljem i solju i istrljajte pile. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko jedan sat.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)