RECEPT ZA PEČENO PILE Hrskava kožica i mekano sočno meso za savršen porodični ručak

Vesna Vukadinović

17:11

Sezonski recepti 0

Začinjena piletina ima poseban šmek i uz dodatak priloga od krompira svi će biti oduševljeni.

pile
Shutterstock

Sastojci:

1 pile

50 g maslaca

2 kašičice ruzmarina

2 kašičice timijana

2 šargarepe

1 crni luk

1 limun

3 kašike maslinovog ulja

So, biber

Priprema:

Operite pile i prstima odvojite kožicu na prsima. Zu ubacite iseckan maslac i četvrtinu začina koje ste pomešali. U pile stavite očišćenu i iseckanu šargarpu i luk, a kriške limuna između bataka. Ostatak začina pomešajte sa maslinovim uljem i solju i istrljajte pile. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko jedan sat.

 

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading