TELEĆA REBARCA Kao da ste ih pravili ispod sača, samo još ukusnije, a meso se lepi za prste
Meso ispod sača je preukusno, ali teško je da to možete da spremite ako živite u gradu. Zato je ovaj recept fantastična zamena jer se meso pravi u rerni.
Sastojci:
(za 4 osobe)
1,5 kg telećih rebara
1 kg krompira
2-3 komada šargarepe
2 crvena luka
3-4 čena belog luka
povrće (krompir, šargarepu, crveni luk, 4 čena belog luka)
ulje
mast
biozačin
so, biber
Priprema:
Pomešajte so, biber, povrće i dodajte ulje. Utrljamo to u meso i ostavite u frižideru sat. Izvadite meso i stavite u tepsiju. Na šporetu zagrejte veliku kašiku masti i prelijte meso. Pokrijte i stavite u rernu na 250 stepeni 12-15 minuta. Smanjite na 200 stepeni i pecite još 10-15 minuta. Zatim otklopite i dodajte oko 100 ml ključale vode e). Vratite u rernu i pecite još sat na 200 stepeni. Začinite povrće ravnom kašikom biozačina i promešajte. Isecite ga na velike komade. Dodajte u tiganj s mesom, povrće na dnu i meso na vrhu. Ako je sva tečnost isparila, dodajte još malo ključale vode, poklopite i vratite u rernu na još 20 minuta. Sklonite poklopac i pecite meso i povrće još 15 minuta.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)