TELEĆA REBARCA Kao da ste ih pravili ispod sača, samo još ukusnije, a meso se lepi za prste

Jelena Vukelić

10:12

Sezonski recepti 0

Meso ispod sača je preukusno, ali teško je da to možete da spremite ako živite u gradu. Zato je ovaj recept fantastična zamena jer se meso pravi u rerni.

rebarca
Shutterstock

Sastojci:
(za 4 osobe)

1,5 kg telećih rebara

1 kg krompira

2-3 komada šargarepe

2 crvena luka

3-4 čena belog luka

povrće (krompir, šargarepu, crveni luk, 4 čena belog luka)

ulje

mast

biozačin

so, biber

Priprema:
Pomešajte so, biber, povrće i dodajte ulje. Utrljamo to u meso i ostavite u frižideru sat. Izvadite meso i stavite u tepsiju. Na šporetu zagrejte veliku kašiku masti i prelijte meso. Pokrijte i stavite u rernu na 250 stepeni 12-15 minuta. Smanjite na 200 stepeni i pecite još 10-15 minuta. Zatim otklopite i dodajte oko 100 ml ključale vode e). Vratite u rernu i pecite još sat na 200 stepeni. Začinite povrće ravnom kašikom biozačina i promešajte. Isecite ga na velike komade. Dodajte u tiganj s mesom, povrće na dnu i meso na vrhu. Ako je sva tečnost isparila, dodajte još malo ključale vode, poklopite i vratite u rernu na još 20 minuta. Sklonite poklopac i pecite meso i povrće još 15 minuta.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading