TURŠIJA ZA POČETNIKE Recept je toliko jednostavan, a ukus savršen, stalno ćete je ovako praviti
Recept je toliko jednostavan i idealan je za sve koji do sada nisu spremali turišiju
Sastojci:
Kantica s poklopcem od 10 kg
5 kg povrća po izboru (kobinacija šargarepe, karfiola, zeleonog paradajza, paprike)
1 l alkoholnog sirćeta
3,5 l vode
400 g šećera
200 g soli
1 vinobran
Priprema:
Kanticu operate. Povrće takođe dobro operite i očistite. Isecite ga na željenu veličinu I složite u kanticu. U posebnoj posudi pomešajte sirće, vodu,šećer, so i vinobran, pa malo promešajte da se so i šećer rastope. Ulijte u kanticu preko povrća i poklopite. Stavite na neko hladno mesto, pričekajte 2-3 nedelje i imate svoju domaću turšiju.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)