VREME JE ZA KESTENJE Evo kako da ih spremite na savršen način kod kuće za samo 5 minuta!

Ana Klikovac

11:50

Sezonski recepti 0

Neodoljiva sezonska poslastica...

kestenje
Shutterstock

Sezona je kestenja, a ono kupljeno na ulici je uvek ukusnije od onog koje pripremimo kod kuće. Ako volite da jedete kestenje, a mrzi vas da stalno idete do grada kako biste ga kupili, u nastavku teskta vam savetujemo kako da ih savršeno napravite kod kuće bez mnogo muke i truda. Najbolje rešenje su mikrotalasna i roštilja, ali ako ih nemate lako možete da pečete kestenje i u rerni, kao i na šporetu. 

Na šporetu

Ako se odlučite da pečete kestenje na šporetu, najbolje je da izaberete plitak pleh sa rupicama (on se često koristi i za pečenje testa za picu). Takođe, kestenje možete da pečete i u tiganju, a prvom ih zasecite nožem po površini kako bi se lakše otvorili.

U rerni

Za pripremu u rerni kestenje prethodno zasecite na površini, a zatim potopitu u vodu nekih 10 minuta. Zatim i stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne budu gotovi. 

kestenje Shutterstock
 

 

Kuvanje u šerpi

Za koju god termičku obradu da se odlučite, najbitnije je da kestenje zasečete na vrhu. Stavljaju se u hladu i posolenju vodu i kuvaju od pola sata do sat vremena.

U mikrotalasnoj

Možda je mikrotalasna najlakša opcija ako želite brzo i lako da ispečete kestenje. Naravno, prvo ih zasecite po površini, ubacite u posudu sa vodom, poklopite tanjirom, a onda ih ubacite u mikrotalasnu na najjače. Gotovi su za nekih 5 minuta. 

Na roštilju

Ako imate roštilj na terasi ili u dvorištu, uspećete da ispečete savršeno kestenje. Kao i obično zasecite kestenje na vrhu, pa ih posložite na alu foliju na kojoj ste napravili rupice. Ispecite na roštilju. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading