VREME JE ZA KESTENJE Evo kako da ih spremite na savršen način kod kuće za samo 5 minuta!
Neodoljiva sezonska poslastica...
Sezona je kestenja, a ono kupljeno na ulici je uvek ukusnije od onog koje pripremimo kod kuće. Ako volite da jedete kestenje, a mrzi vas da stalno idete do grada kako biste ga kupili, u nastavku teskta vam savetujemo kako da ih savršeno napravite kod kuće bez mnogo muke i truda. Najbolje rešenje su mikrotalasna i roštilja, ali ako ih nemate lako možete da pečete kestenje i u rerni, kao i na šporetu.
Na šporetu
Ako se odlučite da pečete kestenje na šporetu, najbolje je da izaberete plitak pleh sa rupicama (on se često koristi i za pečenje testa za picu). Takođe, kestenje možete da pečete i u tiganju, a prvom ih zasecite nožem po površini kako bi se lakše otvorili.
U rerni
Za pripremu u rerni kestenje prethodno zasecite na površini, a zatim potopitu u vodu nekih 10 minuta. Zatim i stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne budu gotovi.
Kuvanje u šerpi
Za koju god termičku obradu da se odlučite, najbitnije je da kestenje zasečete na vrhu. Stavljaju se u hladu i posolenju vodu i kuvaju od pola sata do sat vremena.
U mikrotalasnoj
Možda je mikrotalasna najlakša opcija ako želite brzo i lako da ispečete kestenje. Naravno, prvo ih zasecite po površini, ubacite u posudu sa vodom, poklopite tanjirom, a onda ih ubacite u mikrotalasnu na najjače. Gotovi su za nekih 5 minuta.
Na roštilju
Ako imate roštilj na terasi ili u dvorištu, uspećete da ispečete savršeno kestenje. Kao i obično zasecite kestenje na vrhu, pa ih posložite na alu foliju na kojoj ste napravili rupice. Ispecite na roštilju.
Bonus video:
Možda vas zanima:
KAO U STARA DOBRA VREMENA Ispecite kestenje u rerni bez muke (VIDEO)
Možete kupiti pečene kestene ili ih sami ispeći u rerni. Ali naravno – nema ništa lepše od kuće koja miriše na detinjstvo i pečeno kestenje.
FRANCUSKI SPECIJALITET Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!
Ukusno kuvano jelo na francuski način.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)