ZVEZDA FEBRUARSKE TRPEZE Goveđi gulaš s kestenjem
Nema potrebe da kestene radite samo pečene na ulici, odlični su i kao zvezda jesenjeg jela sa govedinom.
Govedina u sosu od kestena
Sastojci:
500 g kestena
700 g goveđe krtine
1 l mesne supe od kocke
2 glavice crnog luka
3-4 kašike ulja
so, biber
Priprema:
Kesten oprati, zarezati nožem, preliti vodom i staviti da se prokuva 5 minuta te oljuštiti. Crni luk sitno iseckati. U šerpi na ulju propržiti pripremljen luk da porumeni. Dodati meso iseččeno na kocke i mešajući propržiti sa svih strana da se uhvati korica. Napraviti supu od kocke i time preliti meso. Posoliti, pobiberiti i kuvati na srednjoj temperaturi 90 minuta. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodati oljušten kesten i kuvati zajedno s mesom dok ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)