ZVEZDA FEBRUARSKE TRPEZE Goveđi gulaš s kestenjem
Nema potrebe da kestene radite samo pečene na ulici, odlični su i kao zvezda jesenjeg jela sa govedinom.
Govedina u sosu od kestena
Sastojci:
500 g kestena
700 g goveđe krtine
1 l mesne supe od kocke
2 glavice crnog luka
3-4 kašike ulja
so, biber
Priprema:
Kesten oprati, zarezati nožem, preliti vodom i staviti da se prokuva 5 minuta te oljuštiti. Crni luk sitno iseckati. U šerpi na ulju propržiti pripremljen luk da porumeni. Dodati meso iseččeno na kocke i mešajući propržiti sa svih strana da se uhvati korica. Napraviti supu od kocke i time preliti meso. Posoliti, pobiberiti i kuvati na srednjoj temperaturi 90 minuta. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodati oljušten kesten i kuvati zajedno s mesom dok ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
Komentari (0)