ZVEZDA FEBRUARSKE TRPEZE Goveđi gulaš s kestenjem

alo.rs/I. V.

13:52

Sezonski recepti 0

Nema potrebe da kestene radite samo pečene na ulici, odlični su i kao zvezda jesenjeg jela sa govedinom.

ZVEZDA FEBRUARSKE TRPEZE Goveđi gulaš s kestenjem
Shutterstock

 

Govedina u sosu od kestena

Sastojci:

500 g kestena

700 g goveđe krtine

1 l mesne supe od kocke

2 glavice crnog luka

3-4 kašike ulja

so, biber

Priprema:

Kesten oprati, zarezati nožem, preliti vodom i staviti da se prokuva 5 minuta te oljuštiti. Crni luk sitno iseckati. U šerpi na ulju propržiti pripremljen luk da porumeni. Dodati meso  iseččeno na kocke i mešajući propržiti sa svih strana da se uhvati korica. Napraviti supu od kocke i time preliti meso. Posoliti, pobiberiti i kuvati na srednjoj temperaturi 90 minuta. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodati oljušten kesten i kuvati zajedno s mesom dok ne omekša.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading