ZVEZDA FEBRUARSKE TRPEZE Goveđi gulaš s kestenjem
Nema potrebe da kestene radite samo pečene na ulici, odlični su i kao zvezda jesenjeg jela sa govedinom.
Govedina u sosu od kestena
Sastojci:
500 g kestena
700 g goveđe krtine
1 l mesne supe od kocke
2 glavice crnog luka
3-4 kašike ulja
so, biber
Priprema:
Kesten oprati, zarezati nožem, preliti vodom i staviti da se prokuva 5 minuta te oljuštiti. Crni luk sitno iseckati. U šerpi na ulju propržiti pripremljen luk da porumeni. Dodati meso iseččeno na kocke i mešajući propržiti sa svih strana da se uhvati korica. Napraviti supu od kocke i time preliti meso. Posoliti, pobiberiti i kuvati na srednjoj temperaturi 90 minuta. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodati oljušten kesten i kuvati zajedno s mesom dok ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)