NAJUKUSNIJA TURŠIJA Paprika punjena kupusom je pravi zimski delikates, a recept je bez konzervansa
Dajemo vam starinski recept za slanu zimnicu koja je veoma popularna.
Sastojci:
4 kg paprika
10 kg kupusa
8 kašika soli + so za kupus
2 kašike bibera u zrnu
2 l sirćeta
2 l vode
Priprema:
Paprike operite, očistite od peteljki i semenki, otvorite malo više. Kupus narendajte, posolite, dodajte biber i ostavite nekoliko sati da pusti vodu i omekša. Zatim ocedite rukama i napunite paprike. Napunite ih tako da budu čvrste i da kupus ne ispada kada se posle vade i služe. Poređajte u tegle i zalijte mešavinom sirćeta, vode i soli koju ste prokuvali i ohladili. Ostavite nekoliko dana pokrivene krpom. Zatvorite tegle i odložite u ostavu.
Savet
Tegle i flaše za zimnicu isperite čistom toplom vodom i ostavite da se osuše.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)