NAJUKUSNIJA TURŠIJA Paprika punjena kupusom je pravi zimski delikates, a recept je bez konzervansa

Vesna Vukadinović

15:39

Sezonski recepti 0

Dajemo vam starinski recept za slanu zimnicu koja je veoma popularna.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

4 kg paprika

10 kg kupusa

8 kašika soli + so za kupus

2 kašike bibera u zrnu

2 l sirćeta

2 l vode

Priprema:

Paprike operite, očistite od peteljki i semenki, otvorite malo više. Kupus narendajte, posolite, dodajte biber i ostavite nekoliko sati da pusti vodu i omekša. Zatim ocedite rukama i napunite paprike. Napunite ih tako da budu čvrste i da kupus ne ispada kada se posle vade i služe. Poređajte u tegle i zalijte mešavinom sirćeta, vode i soli koju ste prokuvali i ohladili. Ostavite nekoliko dana pokrivene krpom. Zatvorite tegle i odložite u ostavu.

 

Savet

Tegle i flaše za zimnicu isperite čistom toplom vodom i ostavite da se osuše.

 

Komentari (0)

Loading