NAJUKUSNIJA TURŠIJA Paprika punjena kupusom je pravi zimski delikates, a recept je bez konzervansa
Dajemo vam starinski recept za slanu zimnicu koja je veoma popularna.
Sastojci:
4 kg paprika
10 kg kupusa
8 kašika soli + so za kupus
2 kašike bibera u zrnu
2 l sirćeta
2 l vode
Priprema:
Paprike operite, očistite od peteljki i semenki, otvorite malo više. Kupus narendajte, posolite, dodajte biber i ostavite nekoliko sati da pusti vodu i omekša. Zatim ocedite rukama i napunite paprike. Napunite ih tako da budu čvrste i da kupus ne ispada kada se posle vade i služe. Poređajte u tegle i zalijte mešavinom sirćeta, vode i soli koju ste prokuvali i ohladili. Ostavite nekoliko dana pokrivene krpom. Zatvorite tegle i odložite u ostavu.
Savet
Tegle i flaše za zimnicu isperite čistom toplom vodom i ostavite da se osuše.
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)