STARINSKI SALČIĆI Recept za lisnate kolače sa džemom koji se prosto tope u ustima
Zasladite se uz popodnevnu kafu uz omiljene kolače iz detinjstva.
Sastojci:
1/2 kg brašna
300 g sala
1/2 kašike svinjske masti
1 žumance
1 jaje
100 ml belog vina
100 ml vode
džem po želji za punjenje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U brašno staviti mast i pola kašike sala i izmešati. Dodati vino, vodu, žumance i celo jaje. Umesiti glatko testo, pa ga razviti i premazati trećinom sala. Preklopiti levu pa desnu stranu, gornju i donju i ostaviti da stoji pola sata. Ponoviti postupak još 2 puta. Rastanjiti testo na debljinu oko pola centimetra i seći trougliće. Mazati ih džemom i po želji praviti kiflice ili ih samo preklopiti. Poređati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok porumene. Ohlađene posuti prah šećerom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)