STARINSKI SALČIĆI Recept za lisnate kolače sa džemom koji se prosto tope u ustima
Zasladite se uz popodnevnu kafu uz omiljene kolače iz detinjstva.
Sastojci:
1/2 kg brašna
300 g sala
1/2 kašike svinjske masti
1 žumance
1 jaje
100 ml belog vina
100 ml vode
džem po želji za punjenje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U brašno staviti mast i pola kašike sala i izmešati. Dodati vino, vodu, žumance i celo jaje. Umesiti glatko testo, pa ga razviti i premazati trećinom sala. Preklopiti levu pa desnu stranu, gornju i donju i ostaviti da stoji pola sata. Ponoviti postupak još 2 puta. Rastanjiti testo na debljinu oko pola centimetra i seći trougliće. Mazati ih džemom i po želji praviti kiflice ili ih samo preklopiti. Poređati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok porumene. Ohlađene posuti prah šećerom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)