MIRISNO I PIKANTNO KUVANO VINO Ovaj specijalitet postaje neodoljiv napitak kada se zasladi medom
Mirisni i neodoljiv napitak, savršen za hladno vreme.
Sastojci
za 4 osobe
- 750 ml crnog vina
- 100ml vode
- 1 pomorandža
- 100 g nara
- 1 rum šećer
- 1 pomorandža šećer
- 4 kašike meda
- 3 štapića cimeta
- 10-ak komada karanfilića
- 4-5 komada zvezdastog anisa
Priprema
U posudu odgovarajuće veličine ulijte vino i vodu.
Pomorandžu narežite na komade kako bi bolje pustila svoje sokove i arome. Nar očistite i koristite semenke.
Vinu dodajte pomorandžu, nar, rum šećer, pomorandža šećer, med, cimet, karanfilić i anis. Zagrevajte na srednje jakoj vatri do vrenja a zatim smanjite jačinu vatre i kuvajte još 5 minuta.
Kada je vino gotovo i malo se ohladilo stisnite nar i pomorandže kako bi pustili svoje sokove i dodatno obogatili vino. Poslužite toplo ukrašeno svežom pomorandžom i zrnima nara.
Savet
Umesto pomorandža šećera možete dodati i burbon vanilin šećer koji će se odlično sljubiti s ostalim sastojcima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)