MIRISNO I PIKANTNO KUVANO VINO Ovaj specijalitet postaje neodoljiv napitak kada se zasladi medom
Mirisni i neodoljiv napitak, savršen za hladno vreme.
Sastojci
za 4 osobe
- 750 ml crnog vina
- 100ml vode
- 1 pomorandža
- 100 g nara
- 1 rum šećer
- 1 pomorandža šećer
- 4 kašike meda
- 3 štapića cimeta
- 10-ak komada karanfilića
- 4-5 komada zvezdastog anisa
Priprema
U posudu odgovarajuće veličine ulijte vino i vodu.
Pomorandžu narežite na komade kako bi bolje pustila svoje sokove i arome. Nar očistite i koristite semenke.
Vinu dodajte pomorandžu, nar, rum šećer, pomorandža šećer, med, cimet, karanfilić i anis. Zagrevajte na srednje jakoj vatri do vrenja a zatim smanjite jačinu vatre i kuvajte još 5 minuta.
Kada je vino gotovo i malo se ohladilo stisnite nar i pomorandže kako bi pustili svoje sokove i dodatno obogatili vino. Poslužite toplo ukrašeno svežom pomorandžom i zrnima nara.
Savet
Umesto pomorandža šećera možete dodati i burbon vanilin šećer koji će se odlično sljubiti s ostalim sastojcima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)